• Stijna en Wout Eskes, met in het midden Teus Meijdam.
• Stijna en Wout Eskes, met in het midden Teus Meijdam. Foto: Dick Aanen

Al 60 jaar een paar

leerdam • Wout Eskes (87) en Stijna van Zuijdam (84) gaven elkaar op 24 juli 1958 het jawoord op het gemeentehuis van Heukelum. Dinsdag was het echtpaar 60 jaar getrouwd. In hun appartement aan de Singel in Leerdam kregen ze bezoek van loco-burgemeester Teus Meijdam, die het echtpaar namens de gemeente een mooi bloemstuk overhandigde.

Wout Eskes groeide op aan de Dorpsweg in Hoornaar. Later verhuisde hij naar Asperen, waar hij decennialang een assurantiebedrijf had. Hij leerde Stijna kennen, toen ze eind jaren vijftig beiden in Gorinchem werkten. Het echtpaar kreeg in Asperen twee dochters. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen. In 1994 verhuisde het paar naar Leerdam.

Eskes is zijn leven lang een grote sportliefhebber geweest. Hij was mede-oprichter en later voorzitter van vv Asperen. Als erelid wordt hij nog regelmatig bij allerlei festiviteiten van de club betrokken. Wout: "We zijn daarnaast een grote liefhebber van de Tour. Vanwege de sport, maar ook vanwege de mooie landschappen. We zijn 35 jaar lang in Frankrijk op vakantie geweest. Elke plaats waar de renners dit jaar tot nu toe voorbij zijn gekomen zijn wij geweest."