Rondleidingen in Kristalfabriek

leerdam • De glasblazers van Royal Leerdam Crystal zijn met vakantie. En in de Kristalfabriek zijn onderhoudswerkzaamheden gaande. Maar ondanks dat alles gaan de excursies gewoon door, tijdens de speciale zomerrondleidingen krijgen deelnemers een uniek kijkje achter de schermen van de Kristalfabriek. Een ervaren gids vertelt over de fabriek die al sinds 1878 bestaat. Er zijn zomerrondleidingen tot en met vrijdag 24 augustus, van dinsdag tot en met vrijdag. De start is elke dag om 13:00 uur in De Kristalfabriek. Aan deelname zitten kosten verbonden. Aanmelden vooraf is noodzakelijk, dit kan via 0345-636545 of info@royalleerdamcrystal.nl.


'Beschilder een glas in art deco-stijl'

leerdam • Marleen van Zwienen geeft zondag 12 augustus in het Nationaal Glasmuseum de workshop 'Beschilder een glas in art deco-stijl'. Van Zwienen is beeldend kunstenaar en werkt veel met glas. De workshopmiddag begint eerst met een korte rondleiding door het museum waar veel voorbeelden van beschilderd glas én art deco-stijl te zien zijn op dit moment. Vervolgens geeft de kunstenaar een uitleg over het maken van een ontwerp en de gereedschappen. Met deze kennis gaan de creatievelingen aan de slag. Deelnemers hoeven geen eigen drinkglas mee te nemen (tenzij ze dat graag willen). De middag is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Aan deelname zitten kosten verbonden. De workshop is van 13:30 tot 15:30 uur. Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of 0345-614960.


De Snuffelkelder gesloten

everdingen • De Snuffelkelder in Everdingen is van zaterdag 28 juli tot en met zaterdag 11 augustus gesloten, wegens vakantie. Vanaf zaterdag 18 augustus zijn klanten weer welkom op de Kweldam 15a.


Klassieke muziek uit de 20ste eeuw

vianen • Onder de noemer 'Veel muziek uit de 20ste eeuw' vervolgt Muziekpodium Grote Kerk Vianen op zaterdagmiddag 4 augustus de reeks zomerconcerten. Het Belgisch duo Nicolas De Troyer (orgel) en hoboïste Ilse Barbaix treden dan op in de kerk aan de Viaanse Voorstraat. Hun programma omvat onder andere composities van Verschraegen, Bach, Mozart en Litaize. Waar veel ensembles kiezen voor muziek uit één bepaalde stijlperiode, kiezen Ilse en Nicolas de 20ste eeuw als vertrekpunt met een hommage aan de Gentse componist Gabriël Verschraegen. Om vervolgens langs de beroemde namen Johann Sebastian Bach en Wolfgang Amadeüs Mozart weer terug te komen in deze tijd met de uitvoering van twee composities van Gaston Litaize. Het concert begint om 16:00 uur, de kerk is al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, er is wel een collecte bij de uitgang.

q www.grotekerkvianen.nl


Bingo met loterij

vianen • Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert woensdag 15 augustus een bingo met een loterij in Hof van Batenstein. Als hoofdprijs is er een bon voor De Ponthoeve van 25 euro te winnen. Aanvang is 19:30 uur, deelname kost 3,50 euro. Een lot voor de loterij kost 1 euro.