woensdag 18 juli

Vertellers gezocht in Acquoy
20:00, Acquoy, café Lingezicht. Informatieavond over het plan om avonden met waargebeurde Betuwse verhalen te organiseren. Aanmelden gewenst. Vragen stellen en opgeven kan bij Paula Smit: 06-50439053 of smitraaijman@gmail.com.

vrijdag 20 juli

Verrassingsmiddag
13:30-16:30, Leerdam, Hoogeind 20. Bezoekboerderij Het Achterhuis organiseert in de zomer weer verschillende verrassingsmiddagen. Zowel jong als oud is welkom, de hele middag wordt verzorgd. Dus er zijn drankjes en hapjes voor iedereen. De activiteit zelf is nog een verrassing, maar dit speelt zich wel af op de boerderij. Voor jongere kinderen is het programma aangepast. Bij mooi weer wordt er wel gebruik gemaakt van water, dus oude kleren aantrekken is wel handig. In dat geval moeten deelnemers ook een handdoek meenemen. Bovendien zijn laarzen geen overbodige luxe. Bij regen is er ook een aangepast programma binnen. Kinderen mogen oud brood meenemen om de dieren op de boerderij te voeren. Vooraf opgeven is noodzakelijk, dit kan via 0345-619887 of info@bezoekboerderij.nl. Deelname kost 8 euro per persoon.

zaterdag 21 juli

Zomermiddagconcert
14:00, Vianen, Grote Kerk. Muziekpodium Grote Kerk Vianen organiseert weer een zomermiddagconcert. Deze keer is Niels Adema, organist in Kampen, uitgenodigd. Hij vormt deze middag een gelegenheidsensemble samen met sopraan Fiona Ellis. Op het programma staan onder meer composities van Bach, Händel, Purcell, Scheidemann en Sweelinck. Het concert begint om 16:00 uur, de kerk is vanaf 14:00 uur open. Toegang is gratis, wel er is een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op de website.
www.grotekerkvianen.nl

dinsdag 24 juli

Jeu de boules
14:00-16:00,Herwijnen, terrein ijsclub, Schoutensteeg. De vereniging Senioren Activiteiten Lingewaal organiseert een jeu de boulesmiddag. Liefst eigen ballen meenemen; er zijn reserveballen voorradig. Bij slecht weer koersballen in de kantine. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 1,00 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie: Joop Hendrikse (0418-581556) of Jolisa van Zanten (0418-582033).

Gespreksgroep nah
14:30-16:00, Waardenburg, dorpshuis De Koeldert. Welzijn West Betuwe, Kernteam Geldermalsen en de sociale teams van Neerijnen en Lingewaal organiseren opnieuw een gespreksgroep bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah). De middag is bedoeld voor mensen met nah uit gemeenten Geldermalsen, Lingewaal of Neerijnen. In geval van vervoersproblemen, kan Welzijn West Betuwe wellicht voor een oplossing zorgen. Aanmelden kan bij Pieter van der Keur van Welzijn West Betuwe via 06-422 232 74 of 0345-820961. Of: pvanderkeur@welzijnwestbetuwe.nl.

woensdag 25 juli

Kennismaken met robots
13:00-14:30, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen deze middag kennis maken met robots in de Leerdamse bibliotheek. LeXlab komt namelijk langs met robots Meccanoid en Cubetto. Kinderen kunnen vragen stellen aan Meccanoid of hem commando's geven om te bewegen. Robot Cubetto mag zelf worden geprogrammeerd. Per kind moet er een ouder of begeleider aanwezig zijn. De toegang is 2 euro per kind, aanmelden kan bij de balie of via de website. www.debibliotheekaanzet.nl.

Avondwandeling
19:00, Neerijnen, parkeerterrein Stroomhuis Neerijnen. Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert een avondwandeling door de uiterwaarden van de Waal. Deelnemers lopen met de boswachter via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de Waalbandijk. Hier hebben ze een prachtig uitzicht op de Rijswaard en kasteel Waardenburg. Daarna wordt afgedaald naar de Rijswaard, waar de struinroute door het uitgestrekte gebied langs de Waal wordt gevolgd. Onderweg vertelt de boswachter over het ontstaan en beheer van het landschap. Ook is er oog voor de bijzondere vegetatie (stroomdalflora) in het gebied. Tegen de schemering is de kans groot dat de reeën tevoorschijn komen. De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, deelname kost 5 euro voor volwassenen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van hun pas. Reserveren kan via de website.
www.glk.nl/evenementen

dinsdag 7 augustus

Over de natuur
14:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Hans Brongers verzorgt een lezing over de natuur in Nederland en in het bijzonder de natuur rondom Vianen. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) en in samenwerking met Zorgspectrum. De middag begint om 14:30 uur. Locatie is de Kwantzaal. Entree is gratis, aanmelden is ook niet nodig.

woensdag 8 augustus

'Belle et Sébastien'
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) toont de film 'Belle et Sébastien' over een jongen - Sébastien - en zijn vriendschap met een wilde hond - Belle.