Zomerstop nah-inloopochtenden

leerdam • Er zijn vanwege de zomer even geen inloopochtenden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in verpleeghuis Lingesteyn. Dit geldt vanaf maandag 23 juli tot en met vrijdag 17 augustus. Op dinsdag 21 augustus is de eerste inloopochtend er weer, van 10:00 tot 12:00 uur in Lingesteyn.


Cultuurprijzen in Geldermalsen

geldermalsen • Inwoners van gemeente Geldermalsen kunnen nog tot woensdag 1 augustus initiatieven, activiteiten en projecten aandragen voor de gemeentelijke cultuurprijzen. Deze prijzen, die kunnen oplopen tot 1.000 euro, zijn erkenningsprijzen voor een goede inzet op cultureel gebied. Ze worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken. Zoals of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is. Aandragen kan via de website. Daar is ook meer informatie over het aandragen van projecten te vinden.

q www.geldermalsen.nl/cultuurprijs


Omgaan met dementie

regio • MEE en Buurtzorg organiseren in samenwerking met stichting SamenDoen een cursus voor mensen die zorgen voor een naaste met (mogelijke) dementie. De cursus vindt plaats op zes woensdagen van 22 augustus tot en met 26 september in Meerkerk. Er is een terugkomstbijeenkomst op woensdag 23 januari. Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Niet alleen voor degene die de ziekte heeft, maar ook voor mensen in de directe omgeving. Er is steeds meer zorg nodig en de emotionele band verandert. Deze cursus geeft niet alleen inzicht in de ziekte dementie en hoe om te gaan met het aangrijpende ziekteproces. Er worden ook handvatten aangereikt om meer grip op de situatie te krijgen. Door het contact met groepsgenoten is er ruimte voor erkenning en herkenning. Het delen van ervaringen zorgt voor het gevoel er niet alleen voor te staan. Locatie: De Pukkel in Meerkerk van 19:30 tot 21:30 uur. Deelname kost 10 euro. Er is ruimte voor tien deelnemers, aanmelden kan door een mail te sturen naar info@samendoen.expert of telefonisch via 0345-637363.


Bijbelspelweek in Herwijnen

herwijnen • In de laatste week van de zomervakantie barst in Herwijnen weer de vakantiebijbelspelweek los. In en rond het ijsclubgebouw aan de Schoutensteeg zijn op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus weer tal van activiteiten. Thema is: 'Zoek het uit!'. Kindertheatermaker Carla Vis verzorgt dinsdag 21 augustus om 09:00 uur een interactieve voorstelling. Het gehele programma duurt die dag tot 14:00 uur. Op woensdag 21 augustus zijn er activiteiten tot 14:30 uur. Alle kinderen uit Herwijnen in de basisschoolleeftijd zijn welkom. Ook wordt er weer een tieneravond georganiseerd, namelijk op woensdag 22 augustus. Deze begint om 17:00 uur. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden. Aan geen van beide activiteiten zijn kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage is wel welkom. Aanmelden moet voor woensdag 1 augustus en kan via onderstaande website.

q www.vbswherwijnen.nl