Belofte: inzet voor gezonde jeugd

geldermalsen • Ruim twintig organisaties hebben donderdag met de gemeente Geldermalsen de belofte gedaan om zich in te zetten voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Zij zijn daarmee ambassadeurs van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Doel is om jongeren te stimuleren gezonder te eten en meer te bewegen. Deze JOGG-ambassadeurs richten zich op de jongeren én op hun omgeving, zoals leerkrachten, (groot)ouders en werkgevers. Dat kan bijvoorbeeld door ouders of grootouders te stimuleren meer te bewegen en gezonder te eten. Zo wordt ook de omgeving waarin de kinderen opgroeien een gezondere omgeving. Om aandacht te geven aan voldoende beweging, organiseren de JOGG-ambassadeurs tijdens de Nationale Sportweek van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 september iedere dag een activiteit.

Deelnemers zijn: stichting Beheer Kulturhus Beesd, stichting Welzijn West Betuwe, Stichting Servicepunt Thuiswonen Gemeente Geldermalsen, Platform Belangenbehartiging Indoorsporten, Fruitmasters, Lek en Linge, Lingelaar, Sportvereniging Beesd, Focus Coaching, Rabobank West Betuwe, Ondernemersvereniging Beesd, Sint Antonius, VitaRun, rvv Rhelico, vv Beesd, De Schakel, De Lokhorstschool, obs Op 't Hof, ZV Olympia Geldermalsen en de gemeente.