donderdag 12 juli

Buitenconcert
19:30, Asperen, muziektent. In de muziektent in het bos voor het gemeentehuis sluit muziekvereniging Ad Astra haar seizoen weer af. Het optreden begint om 19:30 uur. Aan het buitenconcert wordt medewerking verleend door de slagwerkgroep onder leiding van John Derks en het fanfareorkest onder leiding van Anne van den Berg. Het concert is vrij toegankelijk en heeft een repertoire van lichte muziek.

zaterdag 14 juli

Vogelbeurs
09:00-12:00, Leerdam, verenigingsgebouw De Vogelvriend. Vogelvereniging De Vogelvriend in Leerdam houdt weer haar maandelijkse vogelbeurs. Er zijn op deze beurs een aantal handelaren aanwezig. Ook is er een stand waar bezoekers vogelbenodigdheden kunnen kopen. Er zijn bestuursleden van de vereniging aanwezig, bij hen kunnen bezoekers vragen stellen over een eventueel lidmaatschap of over het kweken van vogels. Het verenigingsgebouw is te vinden aan de P.M. van Gentstraat 23.

De Rommelschuur
09:00-12:00, Schoonrewoerd, Overheicop 1. De Rommelschuur is weer open. Zomerse topjes, mooie boeken, campingspulletjes, speelgoed, alles voor de vakantietijd en voor een lage prijs. De koffie staat klaar. De organisatie is in handen van de gereformeerde kerk, de opbrengst is voor de kerk en voor goede doelen.

Pasar malam
12:00-22:00, Leerdam, Tamarindeplein. Op en rondom het Tamarindeplein in Leerdam barst voor de zesde keer de pasar malam los. Op de markt is er weer van alles te beleven, naast lekker eten is er ook veel muziek. Ook is er dit jaar een kleine kermis en een pannatoernooi. De marktkramen zijn te vinden op het Tamarindeplein, Beukstraat en in de Wilgstraat. Dit jaar heeft de pasar malam een record aantal kramen: zeventig stuks. Op het podium op het Tamarindeplein zijn er tussen 13:00 en 22:00 uur tal van optredens. De markt zelf opent om 12:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

Meet & Greet Stroomhuis
14:00-17:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg. Tineke van Gils (keramiek) en Linda Grool (fotografie) lichten desgewenst hun werk toe en laten zien hoe het tot stand komt.

Concert
14:30, Leerdam, Grote Kerk. Cees van Ooyen bespeelt het orgel in de Grote Kerk in Leerdam. Hij voert onder meer werken van Bruhns, Buxtehude, Bach, Mozart en Franck op. Aanvang is 14:30 uur.

maandag 16 juli

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. Buurtontmoetingsplek (Bop) is weer open van 10:15 tot 11:45 uur. Hierna is de Bop met vakantie tot maandag 20 augustus.

dinsdag 17 juli

Graffitiworkshop
14:00-15:30, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. In samenwerking met stichting Samendoen en stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland organiseert de Leerdamse bieb een graffitiworkshop. Deelnemers gaan echter niet aan de slag met spuitbussen, maar met een stift. Ze leren om een eigen 'tag' te ontwerpen. En deze vervolgens op een truckercap te plaatsen. De workshop is geschikt voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar. Aanvang is 14:00 uur. Opgeven kan via de website van stichting SamenDoen onder het kopje 'inschrijvingen'. www.samendoen.expert

woensdag 18 juli

Vertellers gezocht in Acquoy
20:00, Acquoy, café Lingezicht. Informatieavond over het plan om avonden met waargebeurde Betuwse verhalen te organiseren. Aanmelden gewenst. Vragen stellen en opgeven kan bij Paula Smit: 06-50439053 of smitraaijman@gmail.com.

zaterdag 21 juli

Zomermiddagconcert
14:00, Vianen, Grote Kerk. Muziekpodium Grote Kerk Vianen organiseert weer een zomermiddagconcert. Deze keer is Niels Adema, organist in Kampen, uitgenodigd. Hij vormt deze middag een gelegenheidsensemble samen met sopraan Fiona Ellis. Op het programma staan onder meer composities van Bach, Händel, Purcell, Scheidemann en Sweelinck. Het concert begint om 16:00 uur, de kerk is vanaf 14:00 uur open. Toegang is gratis, wel er is een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op de website. www.grotekerkvianen.nl

dinsdag 24 juli

Jeu de boules
14:00-16:00,Herwijnen, terrein ijsclub, Schoutensteeg. De vereniging Senioren Activiteiten Lingewaal organiseert een jeu de boulesmiddag. Liefst eigen ballen meenemen; er zijn reserveballen voorradig. Bij slecht weer koersballen in de kantine. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 1,00 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie: Joop Hendrikse (0418-581556) of Jolisa van Zanten (0418-582033).

Gespreksgroep nah
14:30-16:00, Waardenburg, dorpshuis De Koeldert. Welzijn West Betuwe, Kernteam Geldermalsen en de sociale teams van Neerijnen en Lingewaal organiseren opnieuw een gespreksgroep bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah). De middag is bedoeld voor mensen met nah uit gemeenten Geldermalsen, Lingewaal of Neerijnen. In geval van vervoersproblemen, kan Welzijn West Betuwe wellicht voor een oplossing zorgen. Aanmelden kan bij Pieter van der Keur van Welzijn West Betuwe via 06-422 232 74 of 0345-820961. Of: pvanderkeur@welzijnwestbetuwe.nl.

woensdag 25 juli

Avondwandeling
19:00, Neerijnen, parkeerterrein Stroomhuis Neerijnen. Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert een avondwandeling door de uiterwaarden van de Waal. Deelnemers lopen met de boswachter via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de Waalbandijk. Hier hebben ze een prachtig uitzicht op de Rijswaard en kasteel Waardenburg. Daarna wordt afgedaald naar de Rijswaard, waar de struinroute door het uitgestrekte gebied langs de Waal wordt gevolgd. Onderweg vertelt de boswachter over het ontstaan en beheer van het landschap. Ook is er oog voor de bijzondere vegetatie (stroomdalflora) in het gebied. Tegen de schemering is de kans groot dat de reeën tevoorschijn komen. De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, deelname kost 5 euro voor volwassenen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van hun pas. Reserveren kan via de website. www.glk.nl/evenementen

zaterdag 8 september

Taptoe Vrijstad Vianen
20:00, Vianen, vv Brederodes. Landelijke top bands treden op tijdens de Taptoe Vrijstad Vianen, showband Urk en Muziekband Juliana uit Amersfoort. Uiteraard zal de Marching band en de junioren van DVS uit Katwijk niet ontbreken. Zeer uniek is een 2tal optreden van de DVS Big Band Plus einde van de middag op de Voorstraat als opwarmer tijdens culinair evenement "Proef Vianen". Kaarten verkoop start 1 april via www.taptoevrijstadvianen.nl