19-jarige verdacht van woningoverval

regio • Een 19-jarige man uit Herwijnen is maandag aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij een woningenoverval in Steenbergen. In februari werd al een eerste verdachte gearresteerd: een leeftijdsgenoot uit Werkendam.

Begin februari werden de bewoners van een woning aan het Waterhoefke in Steenbergen op klaarlichte dag overvallen in hun eigen woning. Bij de overval werden zij door twee personen bedreigd met een mes. De overvallers maakten een onbekend geldbedrag buit. De bewoners schrokken destijds hevig van de overval, inmiddels gaat het naar omstandigheden redelijk met hen.


Onderzoek

Er werd direct na de brutale overval een onderzoek gestart. Door de bewoners van de woning werd aangifte gedaan en ze zijn verschillende malen gehoord door de recherche. Enkele weken na de overval, op halverwege februari, werd al een 19-jarige man uit Werkendam aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de overval. Hij werd aangehouden in zijn woning. De Werkendammer is verschillende keren gehoord door rechercheurs. En hij zit nog steeds vast.

Afgelopen maandag - na zo'n vijf maanden dus - kwam daar de tweede verdachte bij: een 19-jarige jongen uit Herwijnen. Hij werd in zijn woonplaats opgepakt. De rechercheurs die met de zaak bezig zijn, sluiten echter niet uit dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen.

De 19-jarige is na de arrestatie overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij is daar in verzekering gesteld. De verdachte uit Herwijnen zal in de komende dagen door rechercheurs aan de tand worden gevoeld over zijn betrokkenheid bij de overval op de woning in Steenbergen.