Geld voor Boerderij & Erf

regio • Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een subsidie toegekend van 10.000 euro aan de Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden (A-K-V). Het geld is bedoeld voor de digitale beeldbank.

Het gaat met name om samenvoeging en verder uitbreiden van wat er aan beeldmateriaal al is en dit nog beter toegankelijk maken voor een groot publiek. Het doel is dat de waardering voor de boerderijen in het werkgebied bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht komt.

Nu Boerderij & Erf A-K-V zich ook bezighoudt met het gebied van de Krimpenerwaard, zijn er acties nodig om tot een goede samenwerking met de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden te komen. Zoals: het bundelen van de bestaande beeldbankinformatie. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren heeft de organisatie behoefte aan vrijwilligers. Zij zullen de (opnieuw) te fotograferen boerderijen langsgaan en het eerste deel van het digitaliseren voor hun rekening nemen. Een tweede groep vrijwilligers is nodig om de beeldbank vorm te geven en van verdere informatie te voorzien. Aanmelden kan via secretariaat@boerderijenerf.nl of 0184-661425.