• Het tenniskamp begon met een echte warming-up.
• Het tenniskamp begon met een echte warming-up. Foto: Dick Aanen

Plezier spat er vanaf bij tenniskamp

rumpt • Bijna veertig kinderen genoten afgelopen zaterdag en zondag van een zonovergoten tenniskamp op het terrein van tennisvereniging Rhelico.

Het kamp werd voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar aan het eind van de vakantie, dit jaar aan het begin. Op en rond de tennisvelden werden de kinderen (in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar) beziggehouden met leerzame tennisclinics en vrolijke spelletjes. Ook dit jaar maakte het populaire buikschuiven weer onderdeel uit van het programma. Al met al waren de jongens en meiden de hele dag actief bezig. 's Avonds was er een barbecue, een pubquiz en een disco met een dj. De eerste dag werd afgesloten met een kampvuur. Bij de kantine was een mini-camping opgetrokken.

Aan het jeugdkamp was ook nog een soort wedstrijd verbonden. Het algemeen klassement werd gewonnen door het 'groene team' met Maud, Isa, Lotte, Elin en Noa.

Plezier

Yvonne van de Biesebos was zaterdag en zondag één van de begeleiders tijdens het jeugdkamp van haar vereniging. Ze kijkt met heel veel plezier terug op het kamp. "De kinderen vinden dit echt geweldig. Het plezier spat er vanaf. Maar het weer werkte natuurlijk ook fantastisch mee."

Ook volgend jaar staat het jeugdkamp weer op het programma. "Het is belangrijk dat een vereniging naast de tennistrainingen en tenniswedstrijden ook dit soort activiteiten aanbiedt aan de jeugd. We hebben het jeugdkamp nu georganiseerd op ons eigen terrein. Maar we sluiten niet uit dat we in de toekomst het jeugdkamp gaan organiseren in een meer bosachtige omgeving."

Sponsoren

Het tenniskamp werd mede mogelijk gemaakt door de professionele tennisschool van Xander Veelbehr. Ook kwam er steun van Horeca Service Beesd, keurslagerij Arisse, C. van Weenen groente en fruit, snackbar 't Pleintje, Spar De Haas, Van Keulen brood&banket en IJsbar98.