Start formulierenbrigade

regio • Welzijn West Betuwe is gestart met een 'formulierenbrigade'.

Dit initiatief van de welzijnsorganisatie helpt inwoners bij het invullen van formulieren, maar ook het uitleggen van brieven en aanvragen van voorzieningen. Dit gebeurt gewoon bij bewoners thuis, of op een van de locaties van Welzijn West Betuwe. Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden.

Tijdens een onlangs gehouden startbijeenkomst waarbij zowel de vrijwilligers als de beroepskrachten van Welzijn West Betuwe de koppen bij elkaar staken om de werkwijze te bepalen werden al veel ervaringen gedeeld. "Brieven en formulieren zijn vaak zo ingewikkeld opgesteld dat ook wij soms twee keer moeten lezen. We vinden het erg fijn om iemand hierbij te kunnen helpen, en zien een last van de schouders vallen wanneer iets afgerond is. En een trotse blik, omdat iemand toch veel zelf heeft kunnen doen met alleen de nodige hulp."

De formulierenbrigade is er voor alle inwoners van West Betuwe die moeite hebben met het invullen van papierwerk, maar is in eerste instantie voornamelijk gericht op gemeente Neerijnen. Aanvragen van hulp kan via Julia Dabekaussen via jdabekaussen@welzijnwestbetuwe.nl of 06-18343239.