donderdag 5 juli

Boekenmarkt Leerdam
10:00-21:30, Leerdam, Emmahuis. Boekenverkoop voor Zuid-Afrika. Inleveren mag ook.

vrijdag 6 juli

Goudenstein zingt
10:00, Haaften, De Wittenberg. Basisschool Goudenstein komt oud-Hollandse liedjes zingen ter afsluiting van het project 'Ik hou van Holland'.

Skeelertraining
19:00, Herwijnen, terrein ijsclub, Schoutensteeg 4. IJsclub D'n Ouwe Wiel en schaatsvereniging VHL geven een gratis skeelertraining voor iedereen vanaf zeven jaar. Helm is verplicht, knie- en pols beschermers zijn aan te raden.

Zomeravonconcert
19:30, Beesd, pleintje bij Lage Huis en Blauwe Huis. Concordia Beesd organiseert een zomeravondconcert in Beesd. Het publiek kan vanaf 19:30 uur luisteren naar een gevarieerd programma met veel bekende nummers. Jan-Willem Voet is aanwezig met zijn ijskraam.

LingeFilm: 'Get out'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. Bij LingeFilm draait de succesvolle thriller 'Get Out'.

zaterdag 7 juli

Haaftens beachvolleybaltoernooi
09:00, Haaften, Hertog Karelweg. Stichting Friends For Fun organiseert weer een beachvolleybaltoernooi aan de Waal. Zo'n 140 teams strijden op verschillende niveaus om de finaleplaatsen. Inmiddels zijn er al zo'n 125 teams ingeschreven. Inschrijven kan nog via de website. Er wordt gespeeld in zeven categorieën, te weten: mix-, dames-, heren- en jeugdrecreanten én dames- , heren- en jeugdwedstrijd. Een team bestaat uit minimaal drie personen, maar in de regel zijn er vier of soms vijf deelnemers die dan om de beurt indraaien. Het is een sportief evenement waar de meeste teams al meerdere jaren aan mee doen. Ook aan de kinderen wordt gedacht, er zijn volop activiteiten voor hen.
www.friendsforfun.eu

Geitenkeuring in Est
09:30-13:30, Est, Westrienen. Geitenfokvereniging Neerijnen en Omstreken organiseert weer haar jaarlijkse geitenkeuring. Er worden ongeveer vijftig dieren in verschillende leeftijdscategorieën per ras – toggenburger, wit, bont, nubisch en boergeit – gekeurd. In elk ras wordt een kampioen gekozen. Verder wordt onder alle ingezonden dieren bepaald wie de prijs wint voor beste eigen gefokte 1-jarige geit, welke geit de mooiste uier heeft en welke dieren dagkampioenen bij de lammeren en de geiten worden. De keuring wordt gehouden bij Westrienen in Est en is gratis toegankelijk voor publiek.

Boekenmarkt Leerdam
10:00-16:00, Leerdam, Emmahuis. Boekenverkoop voor Zuid-Afrika. Inleveren mag ook. Laatste dag voor de vakantie; 30 augustus is het inleverpunt weer open.

Busrit naar Loevestein
10:00-12:00, Leerdam, Huis ter Leede. Huis van de Wijk Noord organiseert weer een busrit onder de noemer 'Samen met de bus in Noord'. Deelname is gratis. De rit gaat dit keer naar slot Loevestein. Deelnemers kunnen daar een wandeling over het terrein maken en een kop koffie drinken. Dit is dan wel op eigen rekening. Chauffeur is Cor Broerse, begeleider is Berry Verwijmeren. Opgeven kan bij Verwijmeren via 06-24641718. Of bij de receptie van Huis ter Leede via 0345-614241. 'Samen met de bus in Noord' is een activiteit van Huis van de Wijk Noord, dit is weer een samenwerking van Huis ter Leede en SamenDoen. De bus vertrekt om 10:00 uur bij Huis ter Leede. Verzamelen in restaurant De Boulevard.

Zwemwedstrijd in de Linge
12:00, Acquoy, café Lingezicht. Open Kooise Slag: zwemwedstrijd in de Linge. Afstanden vanaf 50 meter, vanaf vijf jaar (tot twaalf jaar onder begeleiding), minimaal B-diploma. Inschrijving is gratis.

Expositie Eefje Goos
16:00, Leerdam, Grote Markt 7. Bij De Kunstplaats is een expositie van kunstenaar Eefje Goos te zien. Haar schilderijen zijn gevormd door uit de natuur gehaalde vormen en kleuren. "Ieder schilderij is voor mij een zoektocht naar de grens tussen voorstelling en abstractie. Met als startpunt bloemherbariums van overwegend verwelkte bloemen, waarna ik heel geconcentreerd en verfijnd deze kleurrijke bloemenwereld vastleg", zo schrijft zij. Daarnaast spelen begrippen als het ongrijpbare en het niets een rol in haar werk.

Afsluiting boekenmarkt
16:00, Leerdam, Emmahuis. Sluiting van de Boekenmarkt door dr. Bac en een wethouder van de gemeente Leerdam. Vanaf 15:30 uur koffie en thee, om 16:00 uur bekendmaking eindopbrengst.

zondag 8 juli

Zomerconcert
14:00, Rumpt, dorpshuis Albertine. Muziekvereniging Voorwaarts uit Rumpt organiseert een zomers optreden. Een concert met swingende zomerse klanken die bezoekers onder het genot van een drankje kunnen beluisteren. Er zijn ook broodjes hamburger van de barbecue te krijgen. Het concert begint om 14:00 uur.

maandag 9 juli

BOP Asperen
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. Buurt Ontmoetings Plek (BOP) met een kopje koffie, een spelletje of gewoon een praatje.

dinsdag 10 juli

Jeu de boules
14:00-16:00, Herwijnen, terrein ijsclub, Schoutensteeg. De vereniging Senioren Activiteiten Lingewaal organiseert een jeu de boulesmiddag. Liefst eigen ballen meenemen; er zijn reserveballen voorradig. Bij slecht weer koersballen in de kantine. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 1,00 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie: Joop Hendrikse (0418-581556) of Jolisa van Zanten (0418-582033).

Workshop
19:15-21:45, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Workshop over hoe om te gaan met boosheid, ergernis en teleurstelling. Leidraad is 'The Work' van Byron Katie. Van 19:15 tot 21:45 uur. Deelname kost 5 euro.

woensdag 11 juli

Wandelen met senioren
10:00-12:30, Asperen, parkeerplaats Kazerne, Voorstraat. Rondwandeling van negen kilometer (niet alleen voor senioren) door de grienden langs de Nieuwe Zuiderlingedijk en door de oude kern van Asperen over het ijsvogelpad. Bij nat weer kan het drassig en glad zijn. Koffiepauze bij De Schildkamp. Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening. Meer informatie bij Ineke Blom (06-43915192).

vrijdag 13 juli

LingeFilm: 'Bankier van het verzet'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. Bij LingeFilm is 'Bankier van het verzet' te zien. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

zaterdag 14 juli

Meet & Greet Stroomhuis
14:00-17:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg. Tineke van Gils (keramiek) en Linda Grool (fotografie) lichten desgewenst hun werk toe en laten zien hoe het tot stand komt.

zondag 15 juli

Hein Hoeré
12:00, Tuil, Dorpshuis Tuil. Hein en Teija Hoeré te gast bij de evangelische gemeente Elohim in Dorpshuis Tuil aan de Sint Antoniestraat 5, de dienst met spreker Hein Hoeré begint om 12:00 uur. Hein en Teija Hoeré gingen 29 jaar geleden naar Cali in Colombia. Ze begonnen als jeugd­leiders en stichtten een gemeente, die heet nu Mision El Abrigo Internacional.