• Het bestuur van Oranjevereniging Hei- en Boeicop; alleen Gerina Brouwer ontbreekt op de foto.
• Het bestuur van Oranjevereniging Hei- en Boeicop; alleen Gerina Brouwer ontbreekt op de foto. Foto: Jan van Frankenhuyzen

Hei- en Boeicop viert een week feest

hei- en boeicop • Oranjevereniging Hei- en Boeicop zet van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 augustus het dorp op zijn kop tijdens de vijfjaarlijkse feestweek.

Ze zijn er stiekem best wel een beetje trots op: een boordevol programma met gloednieuwe onderdelen én 'gouwe ouwes' in een opgefrist jasje, bekende namen als Snollebollekes en Paul Elstak en een feestgids die eruit ziet als een glossy. "Aan de voorbereiding zal het niet liggen", lachen voorzitter Freda Kenkhuis en penningmeester Chantal Rietveld. "We zijn hier begin vorig jaar al mee begonnen. We hebben het bestuur uitgebreid met drie leden en dat heeft voor veel nieuwe ideeën voor de invulling van de feestweek gezorgd." Er zijn meerdere nieuwe activiteiten. Eén van de meest opvallende: het festival op de laatste dag. "De hele middag en het begin van de avond spelen er bandjes, is er lekker eten, zijn er activiteiten en karaoke. De bands komen uit de regio: Met Maten, Fragment Live en Onslow Punx. In combinatie met de vuurwerkshow en een feestavond met de nationaal bekende zanger Frans Duijts wordt dat echt een spetterende afsluiting van de feestweek."

Ook nieuw: een drie dagen durend timmerdorp voor de kinderen en een cabaretavond met Jochem Otte. "Dat is een van de invullingen, naast bijvoorbeeld de seniorenmiddag en de tentdienst, waarmee we de hele breedte van het dorp willen bereiken", knikt Freda. Vertrouwde activiteiten zijn er ook volop, maar die hebben allemaal of een nieuw jasje of een ander verrassend element. Neem de optocht: een vijfjaarlijkse feestweek kan niet zonder. Chantal: "De route is deze keer wel anders. We gingen altijd over de Achterkade, maar daar staan maar weinig huizen. Nu maken we een ronde door Lexmond, zodat ook de inwoners van ons buurdorp kunnen genieten van de wagens."

Een ander goed voorbeeld is 'Ik hou van Heicop'; meerdere keren een geslaagd onderdeel van de feestweek. Met de Hussel Games slaat de oranjevereniging een nieuwe weg in. "Het wordt een mix van allerlei bekende spelshows, zoals 'De Jongens tegen de Meisjes' en 'Alles mag op vrijdag', compleet met een tribune voor het publiek. Het wordt een afwisselende avond, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen bij allerlei hilarische spellen en opdrachten."

De voorpret is al volop aanwezig bij het bestuur, zeker omdat ze merken dat heel Hei- en Boeicop al zin heeft in de feestweek. "Er wordt al volop gewerkt aan de versiering en de verlichting. Laatst zag ik een heel groepje op het dorp bij elkaar staan, bezig met timmeren en verven. Dat is toch prachtig?"


q oranjevereniginghei-enboeicop.nl