Lek en Linge nu Unesco-school

culemborg/geldermalsen • Leren aandacht hebben voor elkaar, de wereld en het milieu. Scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg en vestiging De Lingeborgh in Geldermalsen is daar zo goed mee bezig, dat het Unesco-hoofdkantoor in Parijs het predicaat 'Unesco-school' heeft verleend.

q www.lekenlinge.nl


Expositie Lianne Sterk

gorinchem • Realistisch fijnschilder Lianne Sterk exposeert tot en met september in de centrale hal van het Beatrixziekenhuis. Nieuwsgierig naar de technieken van de oude meesters, volgde Lianne Sterk uit Hoogblokland een opleiding tot fijnschilder. Lianne: "In mijn werk wil ik het ambacht van schilderen terug laten zien. Ik schilder krachtige stillevens, maar ook portretten en dieren. Vaak zet ik eerst twee kleuren op en breng daarna andere kleuren in lagen aan. Dat geeft een intens effect."


Babyhaai is 'Pip' genoemd

leerdam • De leerlingen van groep 4 van de cbs Koningin Wilhelminaschool hebben de naam 'Pip' gekozen voor het epaulethaaitje, dat onlangs is geboren bij onderwaterdierentuin Aqua Zoo. Aan de naamactie deden zes scholen uit de regio mee. Ook deden enkele kinderen mee met een persoonlijke inzending. Een persoonlijke reactie sprong er uit omdat er een heel mooie tekening was mee gestuurd. Deze tekenaar van 4 jaar oud, Elsa Hendrix uit Haaften, werd door Aqua Zoo uitgenodigd. Alle kids kregen beschuit met muisjes.

q www.aquazoo-leerdam.nl