Links

Droge junimaand

herwijnen • De familie Van Kuilenburg in Herwijnen tapte in juni in totaal 26,7 millimeter neerslag af op hun KNMI-meetstation. "Daarvan viel op 1 en 2 juni 24,5 mm. Dat betekent dat er vanaf 3 juni slechts 2,2 mm neerslag is gevallen in Herwijnen. Vorig jaar was dat 43,8 mm. In 2016 zelfs 102,8 mm", meldt Adrie van Kuilenburg. Normaal valt er landelijk tussen de zestig en zeventig millimeter in de maand juni. Ook de meimaand was met 34 mm al erg zonnig en droog.


Kunstenaar schenkt schilderij

leerdam • Vrijdag was de laatste dag van de expositie van Leo van Halem bij Huis ter Leede. Als dank schonk hij het schilderij van de Grote Kerk Leerdam. Wilma Looijen nam het in ontvangst. Zij was vanuit haar functie nauw betrokken bij de organisatie van de tentoonstelling. Het schilderij heeft een mooie plek gekregen in de hal bij de receptie.


Opbrengst collecte maag, lever en darm

herwijnen • De collecte voor de Maag Lever Darm Stichting heeft in Herwijnen 1.233,13 euro opgebracht. De huis aan huis inzameling was van 18 tot en met 23 juni. Het geld gaat naar voorlichting en onderzoek om zo de ruim twee miljoen buikpatiënten in Nederland te helpen.


Modevakschool

leerdam • Bij de Danckaerts modevakschool in Leerdam zijn twee leerlingen geslaagd. Elly Zwijnenburg haalde het diploma costumière. Mirjam Loeff de Jong legde met succes het examen af voor coupeuse, onderdeel colbert.