• De praktische invulling begon een paar maanden geleden al, nu zijn ook de handtekeningen gezet.
• De praktische invulling begon een paar maanden geleden al, nu zijn ook de handtekeningen gezet. Foto: Sonja Bron

Artsen van 's Heeren Loo bij Syndion

regio • Zorgaanbieders Syndion en 's Heeren Loo zijn een samenwerking gestart om specialistische behandeling vanuit een verblijfplaats bij Syndion mogelijk te maken.

Syndion ondersteunt mensen met een beperking vanuit de visie: zo gewoon waar mogelijk en middenin de maatschappij. Vanuit die redenering gaan cliënten die behandeling nodig hebben, eerst naar de huisarts.

Dat blijft ook het uitgangspunt, maar door de veranderingen in de zorg neemt de complexiteit van de zorgvraag van cliënten op een aantal woonlocaties toe.

Syndion heeft daarom gezocht naar aanvullende specialistische zorg van een arts verstandelijk gehandicapten (AVG) en GZ-psycholoog, zodat cliënten vanuit hun eigen woonlocatie behandeld kunnen worden.

Collega-organisatie 's Heeren Loo deelt Syndions visie op zorg, en daarom is een samenwerking met een arts van expertisecentrum Advisium van 's Heeren Loo gestart. Daar werken meer dan achthonderd behandelaren door het hele land. Zij brengen hun kennis en expertise zo dicht mogelijk bij cliënten en professionals binnen en buiten 's Heeren Loo.

Sinds 1 maart is Emmy Räkers (AVG) van 's Heeren Loo een dag per week werkzaam op de locaties Loonsweer in Werkendam en Anjerstraat in Leerdam. Samen met de cliënten en betrokken begeleiders werkt zij hier aan een orthopedagogisch behandelklimaat. Sinds kort werkt ook Tamara Stolk (GZ-psycholoog) van 's Heeren Loo een aantal uren per week als regiebehandelaar bij Syndion. Zij is betrokken bij het Kinderdagcentrum in Sleeuwijk.

Op 27 juni is de formele samenwerking tussen Syndion en 's Heeren Loo ondertekend.