Graffitiworkshop in de bieb

leerdam • In samenwerking met stichting Samendoen en stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland organiseert de Leerdamse bieb op dinsdag 17 juli een graffitiworkshop. Deelnemers gaan echter niet aan de slag met spuitbussen, maar met een stift. Ze leren om een eigen 'tag' te ontwerpen. En deze vervolgens op een truckercap te plaatsen. De workshop is geschikt voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar. Aanvang is 14:00 uur. Opgeven kan via de website van stichting SamenDoen onder het kopje 'inschrijvingen'.

q www.samendoen.expert


Energie in beweging in Stroomhuis

neerijnen • Tineke van Gils (keramiek) en Linda Grool (fotografie) tonen in Stroomhuis Neerijnen werk dat speciaal voor deze expositie gemaakt is, geïnspireerd door werk van de ander. De expositie is dagelijks behalve de maandagen geopend tot en met donderdag 26 juli van 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens de Meet & Greet op zaterdag 14 juli, van 14:00 tot 17:00 uur zijn beide kunstenaars aanwezig. Terloops lichten zij hun werk toe en laten ze zien hoe het tot stand komt.
Tineke van Gils: "Mijn werk moet blijvend beweging laten zien. Op het pottenbakkerswiel zoek ik de uitdaging, de verrassing die de klei mij biedt. Spanning ontstaat in wisselwerking, en dat is precies wat stroom is."
Linda Grool (fotografie): "Ik maak foto's en gebruik die om nieuw werk te creëren door meerdere lagen over elkaar te leggen. Het gevoel dat ik krijg bij het maken, of bij het onderwerp, wil ik benadrukken." Tineke werkt onder andere met het porselein 'blanc de Chine'. Zij raakte op slag verliefd toen ze in het zuiden van China met dit materiaal eierschaaldun bleek te kunnen draaien. Zij maakte daar honderd unieke theepotten voor een solotentoonstelling die haar werd aangeboden in Shanghai. Linda heeft van 2011 tot 2015 de fotoacademie gevolgd. Zij voelde zich het meest aangetrokken tot de abstracte kunst. Het maken van werken in lagen over elkaar is haar handelsmerk geworden. "Het werken voor expositie in samenhang met werk van Tineke van Gils brengt ook ons weer met een positieve energie in beweging; de exacte omschrijving van stroom."