Inschrijving vierde toernooi EM Cup geopend

regio • Regio-Voetbal organiseert volgend seizoen het vierde toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. De Jakko Sport Cup VR, Samba Football Cup JO15 en Samba Footbal Cup MO15 beleven hun tweede editie en er komen twee categorieën bij: JO13 en MO13. De inschrijving voor het toernooi is inmiddels geopend.

Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Er wordt ook in het seizoen 2018-2019 weer nauw samengewerkt met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Voor de EM Cup wordt in principe gestart in poules, waardoor alle deelnemende elftallen verzekerd zijn van minimaal twee wedstrijden. Hierbij wordt op verzoek van veel clubs rekening gehouden met het niveau (grofweg tweede divisie t/m tweede klasse en derde klasse t/m vijfde klasse). In de poulefase probeert de organisatie bovendien flinke reisafstanden te voorkomen. Na de poulefase gaat het toernooi in knockoutvorm verder. In de eerste knockoutronde na de poulefase gelden de volgende restricties: clubs die bij elkaar in de poule zaten, kunnen elkaar niet loten, competitiegenoten spelen niet tegen elkaar en de laagst spelende club krijgt een thuiswedstrijd toebedeeld. Nadien is de loting volledig vrij. Om ook de lager spelende clubs kans op een finaleplaats en een prijs te geven, wordt de opzet van een verliezersronde (B-finale) gehandhaafd. Overigens zal het beschikbare prijzengeld voor een trainingskamp in het hoofdtoernooi ditmaal anders worden verdeeld. Ook de verliezend finalist ontvangt voortaan een cheque. De wedstrijden worden doordeweeks afgewerkt, waarbij de dinsdag geldt als voorkeursavond. Het toernooi om de EM Cup begint medio oktober, de finaledag moet nog worden gepland. Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg. Alle nadere informatie is te vinden op www.regio-voetbal.nl. Aanmelden via info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/begin september.