Avond over Broekgraaf en Leerdam Sport

leerdam • Gemeente Leerdam organiseert maandag 9 juli een inloopavond over het nieuw opgestelde bestemmingsplan voor de wijk Broekgraaf. Hierin is rekening gehouden met de langere looptijd van het project, de vervallen stationshalte én het niet verhuizen van voetbalvereniging Leerdam Sport '55.

Op deze avond is het voorontwerp van het nieuw opgestelde bestemmingsplan voor de wijk ter inzage beschikbaar. Bewoners kunnen dan het plan bekijken en vragen stellen. Het plan vervangt het in 2010 vastgestelde bestemmingsplan, want: in de tussentijd is er het nodige veranderd. Voetbalvereniging Leerdam Sport '55 is afgehaakt bij het Glaspark-project en blijft dus op de huidige locatie. De gewilde stationshalte is geschrapt. En bovendien duurt het langer dan voorzien om de wijk uit de grond te stampen. De gemeente verwacht nu dat in 2030 de laatste huizen opgeleverd kunnen worden. Gezien deze grote wijzigingen heeft Leerdam besloten om een geheel nieuw bestemmingsplan op te stellen.


Compacter

Het huidige sportcomplex van Leerdam Sport '55 wordt heringericht. De hockeyvelden worden wel verplaatst naar het Glaspark en het voetbalcomplex wordt dus compacter. Op de plaats waar de voetbalvereniging is gevestigd, komen naast sportvelden ook een brede school, een evenemententerrein en woningen. In het plan wordt dit geheel aangeduid als het 'voorzieningencluster'.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt tot en met woensdag 25 juli op het stadskantoor ter inzage en is ook via onderstaande website te zien. Tijdens deze periode kunnen inspraakreacties worden ingediend. Rond september wordt de formele bestemmingsplanprocedure opgestart en ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage, waarbij er de mogelijkheid is om zienswijzen in te dienen. In januari 2019 wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

De inloopavond op maandag 9 juli vindt plaats in de kantine van Leerdam Sport '55. Bezoekers zijn welkom tussen 17:30 en 20:00 uur. Er zijn specialisten van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Belangstellenden kunnen binnenlopen wanneer ze willen, er zijn geen vaste tijden voor presentaties.


q www.ruimtelijkeplannen.nl