• Kinderen uit de streek figureren in de videoclip.
• Kinderen uit de streek figureren in de videoclip. Foto: Astrid van Bruchem

Streek heeft nu eigen lijflied

regio • De regio heeft nu haar eigen lied: 'Aan de Linge'. Het maken van het nummer is het eerste gezamenlijke project van stichting Lingestreek en Welzijn West Betuwe.

De twee organisaties willen meer projecten over de Lingestreek opzetten, voor jong en oud. Maar eerst moest er een lijflied voor de streek komen. De tekst van het lied is ontstaan door input van de bewoners uit de Lingestreek. Zij konden dit jaar een enquête invullen, waaruit veel bruikbare reacties zijn gekomen.

Samen met Welzijn West Betuwe is stichting Lingestreek aan de slag gegaan. Aimee Fraij heeft de input verwerkt tot een songtekst en de muziek erbij gemaakt. Bij het beluisteren van de tekst word je volgens de initiatiefnemers meegenomen door de streek. Natuurlijk kon een videoclip niet ontbreken, deze is gemaakt door Rutger van Stappershoef, met unieke beelden uit de Lingestreek. De video toont bijzondere plekjes in de streek en er zingen en dansen veel kinderen uit de diverse plaatsen aan de Linge mee. Onder meer jeugd uit Acquoy, Asperen, Beesd, Enspijk, Geldermalsen, Gellicum, Heukelum, Leerdam en Rhenoy figureert in de clip. Deze kids hebben zelfs een eigen rapgedeelte in het lied gekregen.

Stichting Lingestreek en Welzijn West Betuwe gaan de komende weken samen met Linge de Eend, de mascotte van de streek, langs basisscholen om hen het lied ten gehore te brengen en alle kinderen een eerste 'Lingestreek Doe- en Leerboekje' voor de zomervakantie uit te reiken. De videoclip is te zien op onderstaande website.


q www.lingestreek.nl/lied