Ruim 80.000 over in Lingewaal

regio • Gemeente Lingewaal sluit het jaar af met een positief saldo van 85.725 euro. Dat is beduidend minder dan haar fusiegenoten: Geldermalsen hield 5,5 miljoen over aan 2017, Neerijnen 1,5 miljoen. De raad van Lingewaal buigt zich donderdag over het jaarverslag waarin het college van B&W haar verantwoording aflegt over de uitvoering van het beleid. Lingewaal tastte onder meer in de buidel voor de aanleg de rotonde bij de Graaf Reinaldweg in Herwijnen – kosten: 750.000 euro. Maar er werd ook een startnotitie voor het sportbeleid opgesteld. En er werd een pilot gestart met een buurtsportcoach. Maar, de gemeente is natuurlijk ook driftig bezig met de projecten uit de voor haar zo belangrijke uitvoeringsagenda 'Manifest van Lingewaal'. Wethouder Govert van Bezooijen: "De raad heeft dit jaar budget beschikbaar gesteld voor de brede scholen in Asperen en Heukelum, voor de gymzaal in Herwijnen en voor de herontwikkeling van het openbaar gebied in het centrum van Vuren. Naar verwachting kunnen we medio 2018 ook het krediet aanvragen voor de brede school in Spijk."


Geen noodweg voor bedrijventerrein

vuren • Er komt geen extra aansluiting van bedrijventerrein Zeiving Zuid op de provinciale weg voor noodgevallen. De onderhandelingen met de eigenaar van de grond waarop de weg moest komen, zijn op niets uitgelopen. Het bedrijventerrein tussen de Waaldijk en de Graaf Reinaldweg bestaat uit één doodlopende straat. Lingewaal ziet nu af van de aanleg van de extra verbinding naar de Graaf Reinaldweg voor hulpdiensten. Echt noodzakelijk is die niet, oordeelt de gemeente, want mensen kunnen via de doodlopende weg in elk geval het terrein af in geval van nood. Voor de aanleg was 186.000 euro gereserveerd. Daarvan is duizend euro opgegaan aan advisering, voor besteding van de rest komt nog een voorstel.


Mooie opbrengst markt Acquoy

acquoy • De rommelmarkt van Acquoy heeft mede door het gunstige weer 10.000 euro opgebracht. De markt vond afgelopen zaterdag plaats.