Avondwandeling op de Mariënwaerdt

beesd • IVN West-Betuwe organiseert vrijdagavond 29 juni een avondwandeling op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De route is ongeveer 5 kilometer en gaat over onverharde paden en verharde wegen. De natuurgidsen van IVN laten deelnemers kennismaken met de natuur in dit gebied: verschillende soorten bomen, struiken, bloeiende wilde bloemen en grassen, (korst)mossen, paddenstoelen, de avondzang van verschillende vogels. Het steeds wisselende landschap en de historie van het landgoed worden tijdens de wandeling toegelicht. De wandeling start om 19:00 uur op de parkeerplaats aan de Kloostersteeg in Beesd en duurt maximaal 2,5 uur. Met de auto is de parkeerplaats het beste te bereiken via de Notenlaan op landgoed Mariënwaerdt. De wandeling is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te verkrijgen bij natuurgids Ria van Zanten via 0345-576273 of Kinie Lont via 06-29225088.

q www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe


Zomeravondconcert in Heukelum

regio • Stichting Vrienden van de Heukelumse Kerk organiseert op zaterdagavond 30 juni een zomeravondconcert met medewerking van Gerben Budding, de hoofdorganist van de Grote Kerk in Gorinchem. Ook sopraan Margreet Rietveld is aanwezig. Er worden werken gespeeld van onder meer Bach, Händel en Mendelssohn. De muziekstukken worden afgewisseld met orgelmuziek en tussendoor worden er toelichtingen gegeven op de muziek en uitleg over het prachtige Bätz-orgel. Na afloop van het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten. Inloop vanaf 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur. Toegangsprijs is 10 euro. Kaarten zijn aan de deur te koop.


Woldag bij Westrienen in Est

est • Westrienen in Est organiseert zaterdag 30 juni weer een woldag. Dat betekent dat schapeneigenaren die dag wol kunnen inleveren aan de Molenstraat tegen contante betaling. Iedere klant die wol inlevert, maakt kans op een cheque van 250 euro, uit te geven aan het merk Gallagher. Er zijn daarnaast allerlei andere attracties. Zo is er een scheerder aanwezig. Voor belangstellenden is er een workshop over het houden van kippen. En voor alle gasten is er een broodje hamburger, vers klaargemaakt op de barbecue. De woldag is van 09:00 tot 14:00 uur.

q www.westrienen.nl


Met spinazie en schnitzel

tuil • Alle 55plussers in gemeente Neerijnen kunnen donderdag 5 juli weer aanschuiven bij een open eettafel in Dorpshuis Tuil. Deze keer staat er schnitzel, spinazie met ei en aardappelen op het menu. Vooraf is er groentesoep, als toetje vla met bessensap. Het team ontvangt de eters vanaf 11:00 uur met een kop koffie of thee en een traktatie. Voorafgaand aan de maaltijd wordt er een borrel naar keuze geschonken. Na het eten is er nog een keer koffie of thee met een chocolaatje. Deelname kost 11 euro. De open eettafel is rond 14:00 uur weer afgelopen. Opgeven kan tot en met maandag 2 juli bij R. van Willigen via 0418-591957 of Riki Wijtmans via 0418-592233. Opgave is binden, afzeggen kan tot twee dagen voor aanvang.