• De winnaars met de burgemeester van Lingewaal.
• De winnaars met de burgemeester van Lingewaal. Foto: aangeleverd

Winnaars logoverkiezing

regio • Zeven van de tien prijswinnaars van de logoverkiezing van fusiegemeente West Betuwe hebben maandag hun prijs in ontvangst genomen.

Vorige maand konden inwoners van de gemeenten Lingewaal, Neerijnen en Geldermalsen stemmen op het nieuwe logo voor de toekomstige gemeente West Betuwe. Er was keuze uit twee ontwerpen. Het eerste logo was een bloem, ontstaan uit het onderscheidende gegeven dat West Betuwe dé bloesemgemeente van Nederland is. Het tweede logo was een kleurrijk woordmerk. Waarbij een grafische uiting van het woord 'West Betuwe' het beeldmerk vormt. In dit logo zijn ook verschillende fruitsoorten én de voor de streek kenmerkende rivier verwerkt. De inwoners kozen voor het tweede logo.

Onder alle stemmers zijn tien prijzen verloot, bestaande uit een rugzakje met het nieuwe logo gevuld met streekproducten en een cadeaubon.

Zeven winnaars waren maandag in gelegenheid om hun prijs op te halen. Onder de winnaars waren veel kinderen. Dat klopt: inwoners vanaf 4 jaar mochten al meestemmen in de logoverkiezing