Laatste visdag familie Niks

leerdam • De familie Niks uit Leerdam houdt zaterdag 30 juni voor de 44e keer haar jaarlijkse familievisdag. Dit is tegelijk de laatste keer dat de familie deze visdag organiseert. De jaren gaan tellen en de jongere generaties zijn niet voldoende gemotiveerd om deze unieke dag in stand te houden. Wel wordt er dit jaar reikhalzend uitgekeken wie de laatste kampioen wordt en wie de wisselbeker definitief mag houden. Er wordt van 6:00-11:00 uur gevist in de Linge aan de kade bij Asperen voor de Sluis. De meting van de vissen gaat via een puntensysteem en de prijsuitreiking vindt 's-middags plaats in het clubgebouw van Hengelaarsvereniging De Snoek. Daarna barst het feest los, waarbij mooie verhalen en grappige anekdotes worden verteld en heel veel foto's worden bekeken. De familie kijkt terug op prachtige visjaren en telt vele kampioenen in de inmiddels vijf generaties tellende familie. 'Dasnieniks', aldus het persbericht van de familie.


Anna van der Meiden elfde

steenbergen • Anna van der Meiden uit Heukelum is tijdens het NK jeugdwielrennen in Steenbergen in categorie 6 meisjes op een mooie elfde plaats geëindigd. De Heukelumse reed een sterke race, maar werd bij de finish gehinderd door achterblijvers. Aan het einde van de middag maakte Luna Kers uit Beesd haar NK-debuut in categorie 3. In de stromende regen wist ze stand te houden en een knappe 33e plaats te behalen. Volgend jaar is de organisatie van het het NK jeugdwielrennen in handen van Jan van Arckel. Het kampioenschap vindt dan plaats in Ameide.


Delano Swenne 40e in Roden

roden • Delano Swenne uit Heukelum deed bij de nieuwelingen mee aan een wedstrijd in Roden. Hij stond aan de start met Timo de Zeeuw uit Molenaarsgraaf en Noël Luijten uit Meerkerk. Bij de ploegentijdrit ging het 'lekker' en werden de regiorenners 19e. Bij de klassieker ging het mis. Door een valpartij binnen 5 kilometer na de start gingen zo'n 50 renners naar de grond. Timo de Zeeuw scheurde een spier bij zijn bekken, daarbij werd een stukje bot meegenomen. Delano en Noel reden het weekend samen uit. In het eindklassement werd Delano Swenne 40e en Noel 41e.


De Snoek houdt kampioenschap

leerdam • De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseert vrijdag 22 juni het Leerdams kampioenschap sportvissen. Ook dit jaar is er voor gekozen om op een avond te vissen. De kans om vis te vangen is dan veel groter. Er wordt gevist aan de Linge, langs de steile dijk bij Kedichem. Loting: bij de derde trap om 18:00 uur, de wedstrijd duurt van 18:30-22:00 uur. Deelnemers die slecht ter been zijn, kunnen een plaats dichtbij de trap loten. Dit moeten ze vooraf bij inschrijving melden.

Alle inwoners van de gemeente Leerdam en alle Snoek-leden mogen aan deze wedstrijd meedoen. De kosten bedragen € 3,- per deelnemer. Aanmelden uiterlijk op 22 juni, inschrijven bij voorkeur per mail. Belangrijkste regels: hengelsoort en lengte zijn vrij, vissen met vers de vase en gekleurde maden is niet toegestaan. Er wordt gevist op gewicht. Alle vissoorten, behalve snoek, snoekbaars en paling, tellen mee. De vissen moeten in een nylon leefnet worden bewaard.