Reilen en zeilen in het verpleeghuis

leerdam • Alzheimer Café Leerdam gaat dinsdag 26 juni over het zeilen en zeilen in het verpleeghuis. Zorgregisseur J. 't Land is uitgenodigd als gastspreker. Op deze avond worden vragen besproken en toelichting gegeven op allerlei zaken omtrent opname in een verpleeghuis. Zoals: hoe een dag eruitziet in het verpleeghuis en wat mag en kan familie nog aan zorg geven aan een opgenomen familielid. Maar ook: zijn er activiteiten op maat. De organisatie is in handen van het Steunpunt Mantelzorg en de Rivas Zorggroep. Locatie is het verpleeghuis Lingesteyn, ingang via hoofdingang Lingepoli, in Leerdam. De avond begint om 19:30 uur en wordt rond 21:15 uur afgesloten. Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis. Meer informatie is te verkrijgen bij Francien Boonstra, adviseur van het Steunpunt Mantelzorg, via 0345-637363.


Over bevallen in het ziekenhuis

gorinchem • De afdeling verloskunde van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houdt maandag 2 juli weer een informatiebijeenkomst over bevallen in het Beatrixziekenhuis. Deze avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen en voor hun partners. De informatiebijeenkomst begint om 19:30 uur in het grand café van Het Gasthuis in Gorinchem. Aanmelden kan tot en met maandag 25 juni, met vermelding van de uitgerekende datum, via zwangerenvoorlichting@rivas.nl.


Bijeenkomsten voor vrijwilligers

leerdam • Na het succes van een eerdere gespreksavond voor vrijwilligers, gaat stichting SamenDoen op regelmatige basis bijeenkomsten organiseren waarbij vrijwilligers met elkaar in contact komen. Doel is om de doelgroep de kans te geven elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. De bijeenkomsten, die in 2018 staan gepland, zijn op dinsdagen 26 juni, 28 augustus, 10 oktober, 6 november en 11 december. Deze zijn altijd in de Noorderberg van 19:30 uur tot 21:00 uur. Aanmelden kan via info@samendoen.expert of via de website.

q www.samendoen.expert