• De cheque wordt overhandigd aan Rien Schimmel.
• De cheque wordt overhandigd aan Rien Schimmel. Foto: Marleen Bambacht

KiKa wederom 'grote winnaar'

beesd • Met dank aan de vele vrijwilligers, sponsoren en vv Beesd hebben De Vrienden van Robert Mars vorige week een cheque van € 17.000,00 overhandigd aan Rien Schimmel van KiKa.

Armin van Buuren wenste op beeld iedereen een 'waanzinnige' dag toe en kondigde daarmee ook zijn eigen 'Ping Pong' aan. Tijdens de opzwepende klanken van dit nummer betraden de matadoren met hun clubvlaggen het veld voor de opening die ook na zeven jaar nog even indrukwekkend als emotioneel is. Spreekstalmeester Rob van de Broek, wethouder Nico Wiendels en Beesd bestuurslid Roland Versteegh spraken mooie woorden, waarna de stemming op 'standje vrolijk' ging.

Door de vernieuwde indeling van de competitie is het toernooi van de derde zaterdag in mei naar de eerste zaterdag in juni verplaatst. Door het overvolle toernooischema in een kortere periode heeft dat ook gevolgen voor dit toernooi. Waar vorig jaar nog 42 teams streden om de prijzen waren er nu 24. Uiteindelijk was het Haaften JO11 dat zijn titel met verve verdedigde door in de finale met 2-0 de leeftijdsgenoten van Stedoco te verslaan. De JO10-3 van Brederodes ging met de Fair Play Cup aan de haal. Rien Schimmel, verantwoordelijk voor projecten en acties bij KiKa, kwam zelf de sfeer van deze dag proeven. Dat die sfeer indruk maakte, was te merken tijdens zijn dankwoord waarin ook hij zijn emoties maar moeilijk de baas kon blijven. Hij legde uit waarom geld inzamelen voor KiKa zo belangrijk is. Tot slot verraste hij 'De Vrienden van Robert Mars' met een speld en de titel 'Ambassadeur van KiKa'. Op www.robertmarstoernooi.nl en de facebookpagina staan foto's en reacties.