Jaarmarkt in Haaften aanstaande

haaften • De jaarmarkt in Haaften beleeft zaterdag 16 juni haar 39ste editie. Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn er weer tal van activiteiten. Ook is er een groot horecaplein met dj Patrick en diverse activiteiten voor jong en oud. Het horecaplein blijft open tot 18:30 uur. De markt maakt deel uit van de feestweek van Haaften, de afsluiting hiervan is om 21:00 uur met de HOTTUB HEROES en een dj. Meer informatie over het programma van de jaarmarkt is op de Facebookpagina te vinden.

q facebook.com/jaarmarkthaaften


Avondcursus fotografie

geldermalsen • Kijk & Zie Fotoschool organiseert in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland een cursus fotografie in Bibliotheek Geldermalsen. De eerste lesavond vindt vrijdagavond 15 juni plaats. Deelnemers leren in vier avonden de techniek achter fotografie en bijvoorbeeld welke instellingen ze moeten gebruiken om landschappen, mensen, dieren of sporten te fotograferen. Ook onderwerpen als belichting en compositie komen aan bod. De docent neemt met de cursisten inspirerende voorbeeldfoto's door en deelt concrete tips en trucs. De cursus is vooral ontwikkeld voor mensen met een digitale spiegelreflexcamera of digitale systeemcamera met lens. De lessen zijn van 19:15 tot 21:30 uur op vrijdagavonden 15, 22 en 29 juni en 6 juli. Aan deelname zitten kosten verbonden, meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek.

q www.bibliotheekrivierenland.nl


Open dag Leerdams asiel

leerdam • Dierentehuis Leerdam houdt zaterdag 23 juni een open dag. Tussen 10:00 en 15:00 uur zijn bezoekers welkom. Er is een onder meer een rommelmarkt en de asielhonden voeren een behendigheidsshow op. Ook is er een demonstratie van reddingshonden. Hondeneigenaren kunnen voor 2,50 euro ook de naam van hun hond in een blokje hout laten graveren, als accessoire voor aan de halsband.