Leren stoppen met roken in Lexmond

lexmond • Stichting Ik Stop Ermee geeft woensdag 13 juni in Lexmond een cursus die mensen in vier uur tijd van het roken af moet helpen. "De sigaret speelt een gemeen spelletje met rokers en onze cursus legt precies uit hoe dat in elkaar steekt. En als je eenmaal weet hoe de sigaret jou voor de gek houdt, dan wil je straks niet eens meer roken", vertelt directeur Hugo Hairwassers van Ik Stop Ermee. "Onze cursus is een ontdekkingsreis. We kijken eerst waarom je rookt om daarna te ontdekken we wat een sigaret voor je doet en wat de verslaving in stand houdt en waarom de rokers wereldwijd dezelfde gewoontes hebben ontwikkeld." De methode van Ik Stop Ermee is jaren geleden vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland en verder ontwikkeld en geactualiseerd. Er is in Huis Het Bosch op woensdag 13 juni plaats voor vijftig cursisten. De bijeenkomst begint om 18:00 uur en duurt tot 22:30 uur. Aan deelname zitten kosten verbonden.

q www.ikstopermee.nl


Over borstkanker en erfelijke aanleg

gorinchem • Het mammacareteam van het Beatrixziekenhuis houdt maandag 25 juni van 19:30 tot 21:15 uur een bijeenkomst over 'Borstkanker in de familie. Wat nu?'. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, vooral (voormalige) borstkankerpatiënten en familie. De avond vindt plaats vanaf 19:30 uur in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via mammab1@rivas.nl of telefonisch via 0183-644818.


Koolhydraten tellen bij Diabetescafé

gorinchem • Tijdens het Diabetescafé in Gorinchem op donderdag 21 juni gaat deelnemers zelf aan de slag met het lezen van etiketten en het leren rekenen met koolhydraten. Diëtiste Wytske de Paauw (Rivas) verzorgt deze avond een aantal praktische workshop waarin de zomer en haar verleidingen centraal staan. Gezien de opzet van de avond is er deze keer maar plaats voor maximaal 25 personen. Deelname is gratis voor leden van Diabetesverenging Nederland. Aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de collectebus. Het programma loopt van 19:30 tot 21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Aanmelden is verplicht, dit kan via diabetescafe.gorinchem@gmail.com of 0183-760521.


Open dag bij 't Lichtpunt

leerdam • Sinds enkele maanden biedt de protestants-christelijke woonzorgorganisatie Huis ter Leede in Leerdam dagbesteding aan mensen met een reformatorische achtergrond. Voor belangstellenden is er dinsdag 26 juni een open dag. De dagbesteding vindt elke dinsdag plaats op de eerste etage van Huis ter Leede en heeft de naam ''t Lichtpunt' en is bestemd voor mensen met een indicatie. Dit kan voor één of twee dagdelen zijn. Tijdens de open dag krijgen bezoekers een goede indruk van het reilen en zeilen op 't Lichtpunt. Inloop vanaf 09:45 uur, de koffie staat vanaf 10:00 uur klaar. Daarna is er een welkomstwoord en ruimte voor ontmoeting. Om 12:30 uur kan men deelnemen aan de maaltijd. Daarna is er een activiteit, koffie en thee en om 16:00 uur is de afsluiting. Aanmelden voor de open dag kan telefonisch via 06-57326178.