Koffieochtend over Molukse markt

leerdam • David Golverdingen is dinsdag 19 juni te gast in Bibliotheek Leerdam om te vertellen over de zesde editie van de pasar malam in Leerdam. De Molukse gemeenschap organiseert de bijzondere markt op zaterdag 14 juli. Oorspronkelijk is een pasar malam een markt die pas 's avonds opengaat. Er worden groenten, fruit en andere etenswaren verkocht, evenals speelgoed en kleding. Ook is er veel muziek. Tijdens een koffieochtend in de bibliotheek vertelt Golverdingen hier alles over. De koffie staat klaar vanaf 10:30 uur.


Zomerschouw van waterschap

regio • Waterschap Rivierenland controleert vanaf maandag 18 juni het onderhoud van de dijken in het rivierengebied. Ook de boezemkades en de kanaaldijken in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden worden gecontroleerd. Met deze 'zomerschouw' controleren de dijkbeheerders of de particuliere percelen aan de dijk gemaaid zijn. Het maaisel moet zijn opgeruimd worden en alle distels en brandnetels verwijderd. De dijkbeheerder controleert of dit gereed is. Als het onderhoud niet op tijd in orde is, voert het waterschap het alsnog uit, op kosten van de betreffende eigenaar.


Informatieavond ROC Rivor in Tiel

tiel • ROC Rivor in Tiel organiseert woensdag 20 juni een open dag. Docenten en studenten geven bezoekers dan meer informatie over de school en haar ruim honderd opleidingen en cursussen. De informatieavond vindt van 18:30 tot 20:30 uur plaats op de Bachstraat 1 in Tiel.


Huis ter Leede organiseert reünie

leerdam • Woon- en zorgorganisatie Huis ter Leede in Leerdam bestaat donderdag 23 augustus precies 50 jaar. Op 23 augustus 1988 werd namelijk de stichtingsakte officieel ondertekend. Om dit te vieren vindt er op deze datum een reünie voor oud-medewerkers plaats in Huis ter Leede op Eiland 1 in Leerdam. De avond duurt van 19:00 tot 23:00 uur en deelname is gratis. Mensen die aanwezig willen zijn, kunnen zich onder vermelding van hun naam aanmelden via reunie@huisterleede.nl.


Fotoboek over Oosterwijk

leerdam • In augustus verschijnt deel 16 in de Historische Reeks van Leerdam: 'Oosterwijk, zicht op een dorp'. Het boek is gemaakt door Peter van Rooden. Er staan foto's over het dagelijks leven in het dorp. Foto's van van de zangvereniging, maar ook van de vele feesten die in Oosterwijk gevierd zijn. Ook oude bekende Oosterwijkers ontbreken niet. De oudste foto dateert van 1872 en de jongste foto is zo`n 35 jaar oud. Dat is een flinke periode en voor sommige mensen wordt het een feest van herkenning. Het boek telt ongeveer honderd pagina's. De prijs bij voorinschrijving (dit kan tot en met zondag 15 juli) bedraagt 17,50 euro exclusief verzendkosten. Men krijgt het boek 'Dopen, trouwen en begraven in Oosterwijk' ter waarde van 7,50 euro er dan bij cadeau. Bestellen kan via annette.blom@blominrichtingen.com of via de website.

q www.historischeverenigingleerdam.nl