• Grote smurfenbeurs in Leerdam.
• Grote smurfenbeurs in Leerdam. Foto: nl123rf.com

Gargamel op grote smurfenbeurs

leerdam • Webshop Bluedwarfs.com organiseert zondag 24 juni weer een grote smurfenbeurs in Leerdam. Organisator en Leerdammer Roelof Emck heeft zelfs Paul van Gorcum – de stem van Gargamel in De Smurfen-televisieserie en bekend als de baron Van Neemweggen in de Bassie en Adriaan-films – gestrikt voor een optreden.

De beurs vindt weer plaats in de grote hal aan de Energieweg 15 in Leerdam. Meer dan 100 meter aan marktkramen bomvol smurfenspullen zijn er te zien. En te koop natuurlijk. Er zijn zowel nationale als internationale verkopers aanwezig. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo is er een knutsel- en tekentafel en zijn er spelletjes te doen. Natuurlijk allemaal rondom het thema smurfen.

Verder komt Paul van Gorcum tussen 12:00 en 14:30 uur langs. Hij is de stem van Gargamel in De Smurfen-televisieserie, maar ook die van Moppersmurf en Muzieksmurf. Bovendien is hij bekend als de slechte baron Van Neemweggen met wie Bassie en Adriaan het altijd aan de stok hebben.

Iedereen is welkom op de beurs. Van doorgewinterde smurfenverzamelaars tot gezinnen op zoek naar een leuke gratis activiteit voor de hele familie. Er is ook wat te eten en te drinken te krijgen. De beurs van Bluedwarfs.com is één van de vier grootste Nederlandse smurfenbeurzen. Bezoekers zijn welkom van 10:30 tot 15:30 uur. Overigens is een kraam huren nog mogelijk, dit kost 15 euro voor een kraam van 4 meter. De standhouders moeten wel allemaal tot 15:30 uur blijven. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.bluedwarfs.com