Betuwe Fietsdrive groot succes

regio • De bridgeclubs Leerdam en Lingewaal organiseerden zaterdag 2 juni de jaarlijkse Betuwe Fietsdrive. Het samenwerkingsverband tussen de clubs uit Leerdam en Asperen liep ook dit jaar weer op een groot succes uit.

Vele maanden van voorbereiding zorgden zaterdag voor een geslaagd evenement. De liefhebbers van fietsen en bridgen kwamen uit heel Nederland naar deze regio.

Maar liefst 72 paren speelden op vijf locaties in het gebied vijf spellen, top integraal. Voor het eerst in de geschiedenis van de Betuwe Fietsdrive scheen de zon niet, maar gelukkig voor de bridgers – die zich op de fiets van de ene naar de andere locatie begaven - bleef het de hele dag wel droog.

Bridgen en fietsen combineren

Volgens de organisatoren is het evenement een heel mooie manier om bridgen en fietsen - alle gelegenheden waar werd gespeeld, lagen in de buurt van de Linge - te combineren en de prachtige omgeving onder de aandacht van de spelers te brengen. Die genoten dan ook met volle teugen van de sport en de fraaie natuur.

En verdwalen was er voor de deelnemers niet bij. "Als je zoekend naar de volgende locatie een hele serie fietsen zag staan, wist je dat je op de goede plek was aangekomen", liet een van de bridgers na afloop weten.

En passant werd het bridgetoernooi afgewerkt. De uitslag met de tien best scorende paren: 1. Gerhard Boutsema & Daniëlle Boutsema 62.15%, 2. Hans Kamp & Hans Potjes 61.61%, 3. Corinne de Jongh & Jopie de Vries 60.61%, 4. Aart Mensink & Loes Mensink 60.11%, 5. Wout Jansen & Truus Zonneveld - Van Driel 58.68%, 6. Rietje Segers - Mulder & Maaike van Es - den Hartog 58.55%, 7. Riet Klarenbeek & Thea Versteegh 58.26%, 8. Leo Verburg & Ineke Verburg - Vergeer 58.18%, 9. Aaltsje de Boer - Postma & Jacob de Boer 57.74% en 10. Willy Veltman & Wil Bot-Hartog 57.34%.