• Het team vierde het kampioenschap uitbundig.
• Het team vierde het kampioenschap uitbundig. Foto: Aangeleverd

MB1 kampioen in tweede klasse

leerdam • Door een 1-0 overwinning is de MB1 van Hockeyclub Leerdam zaterdag kampioen van de tweede klasse geworden.

Voor het team was het dé wedstrijd van het jaar. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen en niet afhankelijk te zijn van het resultaat van medekoploper Doorn. Hoewel het minder warm was dan vorige week, zorgde de spanning rond deze wedstrijd voor een 'verhitte' sfeer. Marit de Heer moest de wedstrijd vanaf de bank volgen door een gescheurde enkelband. Noor Schuitemaker kon na haar blessure van vorige week wél meedoen. Er was veel publiek, waaronder de meiden van de E2 die zelfs een spandoek hadden gemaakt. Ook Bart Bruggeman, wethouder van sport van de gemeente Leerdam, volgde de wedstrijd op de voet. In de eerste helft golfde het spel heen en weer en kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet: ruststand 0-0. In de tweede helft steeg de spanning: HCL moest scoren. "Rustig ons eigen spel spelen, dan komen de kansen vanzelf", was de opdracht die het team meekreeg in de rust. HCL begon goed en de keepster van IJsseloever moest een paar reddingen verrichten om een voorsprong van Leerdam te voorkomen. Maar ook de gasten kregen kansen. Terwijl de minuten verstreken, steeg de spanning. Na een uitbraak van Belle Lenselink redde de keepster, Belle kreeg de bal opnieuw in haar bezit en zag Anouk van Mourik vrij staan. Die knalde de bal hard binnen: 1-0. Op die bevrijdende treffer volgden tien razend spannende minuten, waarin IJsseloever op zoek ging naar de gelijkmaker. Het zorgde voor zenuwslopende taferelen in en buiten het veld. Eindelijk klonk het verlossende eindsignaal en was het kampioenschap een feit: het feest barstte los met tranen van vreugde en gejuich. De coaches Mandy van Kooten, Stanley Telkamp en Peter de Heer zijn trots op hun team dat keihard heeft gewerkt om dit resultaat te behalen. Coaches en meiden bedanken ouders, supporters en de sponsors Apply B.V. en Sportsworld Leerdam voor alle steun dit seizoen. Volgende week zondag tijdens super Sunday worden de MB1 en alle andere kampioenen van HCL officieel gehuldigd. Door het kampioenschap promoveert het team naar de 1e klasse, voor het eerst in de clubgeschiedenis dat een damesteam van HCL op dit niveau gaat spelen.