Gebiedsvisie voor dorpshart Vuren

vuren • De raad van Lingewaal heeft donderdag groen licht gegeven voor de gebiedsvisie voor de herinrichting van het Vurense dorpshart. Er komt ook een oplossing voor het waterprobleem aan de Mildijk.

Met de herontwikkeling moet Vuren weer een aansprekend en functionerend centrum krijgen waar het goed toeven is. De gebiedsvisie met daarin alle plannen, is tot stand gekomen in samenspraak met een ontwerpteam, bestaande uit betrokken inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit Vuren. Met ondersteuning van het bureau BügelHajema Adviseurs heeft dit team gezamenlijk een gebiedsvisie met uitvoeringskansen opgesteld. "In samenspraak met de ontwerpgroep is een wensenlijst voor Vuren ontstaan. Onder meer de behoeften aan een centraal plein, voldoende parkeermogelijkheden en verbinding met het groen en de rivier de Waal kwamen hierin naar voren," aldus wethouder Griedo Bel. Locaties die hun functie hebben verloren, zoals de voormalige kleuter- en basisschool en het voormalig winkelpand De Kieviet modern wonen, gaan in het nieuwe plan weer een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het centrum. Ook wordt de waterafvoer in de Mildijk (vanaf de kruising Rietput tot aan kruising Elzelaan) verbeterd.

De gebiedsvisie vormt de basis voor het bestemmingsplan dat momenteel wordt opgesteld en in oktober aan de raad wordt voorgelegd. Om de plannen mogelijk te maken, wordt een investering van 2,9 miljoen euro gedaan. Daarnaast wordt er een subsidieaanvraag gedaan bij de provincie Gelderland.