Vereniging Ter Leede De Jager stopt er mee

leerdam • Korfbalvereniging Ter Leede/De Jager stopt ermee. Deze week speelt het eerste team zijn laatste competitiewedstrijd.

Het voortdurend teruglopende ledenaantal is de aanleiding voor het opheffen van de vereniging. Het besluit betekent dat straks nog maar twee verenigingen het nieuwe Glaspark gaan bespelen. "Het is heel teleurstellend, maar het zat er al een tijdje aan te komen. We hebben gewoon te weinig leden om in leven te blijven", zegt bestuurslid Peter van Milligen. Op dit moment telt Ter Leede nog zo'n dertig leden, terwijl in het verleden tussen de honderd en honderdvijftig leden deel uitmaakten van de vereniging. De terugloop vond volgens Van Milligen vooral plaats bij de jeugd. "Door het vertrek van een paar spelers raakten teams incompleet. Vervolgens vertrokken de andere spelers ook. Als dat bij een aantal teams gebeurt, gaat het hard." De vereniging - die rond 1982 werd opgericht - heeft het al een aantal jaren lastig, uiteindelijk besloten de leden om er na dit seizoen een punt achter te zetten. Op dit moment worden er geen pogingen ondernomen om een doorstart mogelijk te maken. "Het besluit komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Met elkaar zagen we het al een tijdje aankomen. Naast teleurstelling overheerst nu vooral gelatenheid." De gang van zaken betekent ook dat Ter Leede/De Jager - dat al enige tijd bivakkeert op sportpark Bruinsdeel, de thuishaven van LRC – het nieuwe Glaspark niet gaat bespelen. De gemeente en de besturen van LRC en hockeyclub HCL zijn hiervan op de hoogte.

Sportwethouder Bart Bruggeman spreekt van een 'triest besluit'. "Ik heb veel waardering voor het kleine bestuur van de korfbalvereniging. Tot op het laatst hebben ze geprobeerd de club te redden. Zuur dat het dan zo afloopt." De wethouder benadrukt dat het stoppen van de korfballers nauwelijks gevolgen heeft voor het Glaspark. "Het is jammer, maar de consequenties zijn minimaal omdat Ter Leede slechts een klein onderdeel zou uitmaken van het sportpark. Maar het verlies van een prachtige sport, die ook past in Leerdam, is groot. We hopen dat er mensen opstaan die de club nieuw leven inblazen."