• Marcel van Hemert: 'We blijven er gewoon in'.
• Marcel van Hemert: 'We blijven er gewoon in'. Foto: Jeroen de Bruin

Asperen en Herovina: nog één keer knallen

asperen/herwijnen • Marcel van Hemert speelt zaterdag de laatste wedstrijd van zijn carrière. De aanvoerder van Asperen hoopt dat de club ook komend seizoen derdeklasser is. Tegen GDC/ODS staat er één ticket voor die derde klasse op het spel.

Van Hemert houdt een slag om de arm over komend seizoen. "In principe stop ik, maar als er volgend jaar een keer te weinig spelers zijn, laat ik de club niet stikken. Tenzij we vierde klasse spelen, maar daar hebben we het niet over. We blijven er gewoon in." Erg bekend is de tegenstander niet bij Van Hemert. "Maar dat hoeft ook niet. Wij spelen ons eigen spelletje. Wij spelen het hele seizoen op een hoger niveau, terwijl een vierdeklasser maar drie of vier keer per jaar zo'n wedstrijd heeft." Van Hemert is niet eens ontevreden over het seizoen bij Asperen. "We hebben niet het gevoel dat we een superslecht seizoen draaien, maar dit was gewoon een sterke klasse. We doen echt niet onder voor clubs als Vuren en Schelluinen, maar die hebben wel meer punten. Wij hebben het tegen concurrenten iets te vaak laten liggen." In één wedstrijd moet Asperen dus het vege lijf zien te redden. "Het is een echte finale ja", weet Marcel van Hemert. "Ik heb er wel zin in. Dit zijn mooie potjes. En als je erin blijft, heb je ook nog een mooi feestje."

Ook Gertjan Potters heeft extra aandacht voor het resultaat van Asperen-GSC/ODS. De trainer staat vanaf volgend seizoen in Asperen voor de groep en dus is Herovina-Unitas zijn laatste wedstrijd op de bank in Herwijnen. "Natuurlijk zou het jammer zijn als we volgend jaar met Asperen in de vierde klasse beginnen, dus ik hoop dat zij ook winnen." 'Ook', want Potters wil bij Herovina geen afscheid nemen met een degradatie. "Het zou een teleurstelling zijn als we in de laatste wedstrijd van het seizoen degraderen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we het gaan redden. Unitas is een voetballende ploeg en wij weten wat we daar tegenover moeten zetten. We kunnen ons eigen spelletje spelen, want wij zijn fysiek sterker. En daar houden ze bij Unitas niet van. Maar dan moeten we dat wel van het begin af aan uitvoeren." Herovina speelde een prima slot van de competitie. In de laatste zeven wedstrijden werd slechts één keer verloren, in de laatste wedstrijd bij Haaften. "Misschien hebben we het daar laten liggen omdat ook BLC verloor, maar je weet nooit wat zij hadden gedaan als wij wel hadden gewonnen. Het is niet anders. We hebben een goede serie gehad, maar dat had Sparta'30 ook. We staan waar we staan. We hebben een paar keer slecht gespeeld en ook een paar keer goed en dan toch ongelukkig verloren. En we eindigden twee keer met negen man in wedstrijden waarin we met elf gewoon beter waren. Maar goed, we zetten alles op alles om in de derde klasse te blijven." Herovina treedt aan met een bijna complete selectie. Alleen Jesse van Vliet ontbreekt.