Veel geld naar Deilse projecten

deil • De Deilse projecten hebben het goed gedaan in de laatste strijd om de verdeling van het leefbaarheidsbudget in gemeente Geldermalsen. In de categorie tot 10.000 euro won dorpshuis 't Duifhuis en in de categorie tot 5.000 euro vereniging Jeugdland.

Dorpshuis 't Duifhuis wil met geld uit het leefbaarheidsbudget led-verlichting aanschaffen. En in de categorie tot 5.000 euro wist speeltuinvereniging Jeugdland de meeste stemmen binnen te halen – 592 – om materiaal aan te schaffen voor het geven reanimatielessen. Gemeente Geldermalsen stelt elk jaar een leefbaarheidsbudget beschikbaar. Verenigingen mogen hiervoor ideeën indienen die het maatschappelijk belang dienen. Daar mogen bewoners dan weer op stemmen. De projecten met de meeste stemmen krijgen daadwerkelijk budget.

Naast 't Duifhuis hebben in de categorie tot 10.000 euro gewonnen: MVV'58 die graag haar kleedkamers en kantine wil opknappen, vv Beesd die aan de slag wil met het besparen van energie en werkgroep Dorpsplan Rumpt wist genoeg stemmen te vergaren voor haar plan om een veilige fietsroute naar Rhelico te ontwikkelen. Tot slot wist Ons Eigen Gebouw genoeg medestanders te verzamelen voor haar voornemen om de bar te vernieuwen.

In de categorie tot 5.000 euro hebben naast Jeugdland onder meer gewonnen: jeugdsoos Medua die de boel eens grondig wil opknappen, stichting Vakantiespeelweek Beesd die haar zinnen heeft gezet op een kwalitatief goede licht- en muziekinstallatie en Zondagsschool Buurmalsen die geld wil voor goede geluidinstallatie en headsets.


q www.geldermalsen.nl