• Team Van Ekeren Kuiper doet mee aan Kuip Cup.
• Team Van Ekeren Kuiper doet mee aan Kuip Cup. Foto: Jan Volwerk

Droom komt uit voor Jenno van Ekeren

regio • Jenno van Ekeren had een droom. Voetballen in de Kuip en de naam van zijn bedrijf, Van Ekeren Kuiper op de borden in het Rotterdamse stadion. Beide dromen kwamen vorige week uit. Zijn personeel had zich achter de rug om van hun baas ingeschreven voor het traditionele bedrijventoernooi van Feyenoord om de Kuip Cup. Dat Van Ekeren 's avonds daadwerkelijk met de schaal in zijn handen stond, maakte het feestje compleet.

"Dat het personeel dit heeft gedaan is nog het mooiste compliment dat je kunt krijgen", aldus Van Ekeren. "En dat ik dit feest heb mogen vieren met heel veel vrienden en mijn familie. Inclusief mijn kleinzoon Levy. Nu al een groot talent. Toen Jesse, mijn zoon in De Kuip scoorde, werd ik best emotioneel. Die jongen heeft in zijn voetballeven zoveel blessureleed gekend. En dan is het toch mooi dat hij dit kan meemaken."

Ook had Van Ekeren genoten van de aanwezigheid van de in de biljartwereld bekende Hans de Ridder. "Zeventig jaar jong. Een Feyenoord-supporter pur-sang. Net als ik. Alleen hij iets langer. Hij heeft Rinus Israël met DWS nog tegen Feyenoord zien spelen. Hij heeft thuis ook een plakboek met toegangskaarten van speciale wedstrijden. Het mooiste voorbeeld is wel die van Feyenoord tegen Club Estudiantes de la Plata om de wereldcup. In 1970. Voor vandaag had hij drie weken getraind om de aftrap te doen en zich na drie seconden te laten wisselen. Mooi toch?"

Van Ekeren had ook zijn vriend Ruud Brood, assistent-trainer van PSV, gestrikt. Als mental coach. Van Ekeren: "De basis van het succes." Het op dit toernooi debuterende elftal van Van Ekeren, bestaande uit 24 man, speelde sterk in Rotterdam. Niet zo gek omdat bij het bedrijf heel veel voetballers werkzaam zijn van clubs als Asperen, Vuren, SVS'65, Herovina, Leerdam Sport en Unitas. De vier poulewedstrijden werden dan ook probleemloos met 1-0 gewonnen. De kruisfinale werd een ware voetbalshow: 3-0.

Jammer was dat daarna het noodweer boven De Kuip losbarstte en de finale tussen de beste twee van de twintig ploegen werd afgelast. De organisatie besloot om van die finale een kennisquiz te maken. Met uiteraard Feyenoord-vragen. Van Ekeren won en mocht de schaal omhoog houden. "Natuurlijk had ik graag de finale gespeeld. Maar hier heb ik ook vrede mee. Het was voor iedereen een onvergetelijke dag. Het is toch prachtig om je te mogen omkleden waar normaal je helden zitten. En om in de tunnel te staan. En nu hebben we een reden om terug te komen. We gaan deze Kuip Cup volgend jaar zeker verdedigen."

Het bleef nog lang erg onrustig in stadion De Kuip.


Jan Volwerk