SchuldHulpMaatje West Betuwe gestart

regio • Stichting ScHulp Lingewaal en stichting Schuldhulp Geldermalsen zijn onlangs samengegaan in de stichting SchuldHulpMaatje West Betuwe. Beide organisaties werkten in het gebied van de toekomstige gemeente West Betuwe om mensen met schulden of dreigende financiële problemen uit de brand te helpen. Met het oog op de gemeentelijke fusie hebben de stichtingen besloten om ook samen te gaan. De bijna dertig vrijwilligers gaan onder de vlag van stichting SchuldHulpMaatje West Betuwe door met hun hulpverlening. De zogenaamde 'maatjes' zijn hiervoor gecertificeerd, er zijn zelfs ook maatjes met specifieke kennis voor schulden bij jongeren. Uitgangspunt bij stichting SchuldHulpMaatje West Betuwe is het bieden van laagdrempelige hulp, de aanpak is aanvullend op de hulp vanuit reguliere instanties. Voor de kosten van onder andere opleiding en certificatie krijgt de stichting een bijdrage van de gemeente en sommige diaconieën en caritasinstellingen in de gemeente waarin hulp geboden wordt. SchuldHulpMaatje West Betuwe is lid van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje, deze vereniging is ooit in het leven geroepen op initiatief van kerkelijke organisaties. Meer informatie is te verkrijgen via coordinator@shmwestbetuwe.nl.

q facebook.com/SHMWestBetuwe


Scootmobielcursus bij Maranatha

regio • Veilig Verkeer Nederland (VVN), Gehandicapten Platform Leerdam en de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen organiseren dinsdag 26 juni een scootmobielcursus. De cursus is bedoeld voor gebruikers van een scootmobiel of elektrische rolstoel uit Leerdam, Zederik en Vianen. Het maakt niet uit of dit vervoersmiddel via de Wmo of particulier aangeschaft is. De organisatoren bieden de cursus aan, zodat gebruikers op een veilige manier optimaal gebruik kunt maken van hun scootmobiel of elektrische rolstoel. De cursus is dinsdag 26 juni van 10:00 tot 16:00 uur bij gebouw Maranatha in Leerdam. De cursus is gratis en een lunch is inbegrepen. 's Ochtends krijgen deelnemers uitleg over de verkeersregels aan de hand van foto's van verkeerssituaties. Vervolgens brengen de cursisten 's middags, na een lunch, de theorie in de praktijk met een rijvaardigheids- en behendigheidstest (onder begeleiding van vrijwilligers van VVN) en een ogentest. Een monteur van leverancier Medipoint is aanwezig voor kleine reparaties of onderhoud. Daarnaast zijn er Wmo-consulenten aanwezig om vragen te beantwoorden. Bij grote belangstelling komt er een extra cursus op dinsdag 3 juli. Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 juni per mail via sociaalloket@leerdam.nl of 0800-5016.

q www.leerdam.nl


Kentekengebonden parkeerplaats

asperen • Het college van B&W van gemeente Lingewaal is van plan een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats te realiseren in Asperen. Het gaat om een parkeerplaats vlakbij Gashuisstraat 2 in de hoek van het parkeerterrein aan deze straat naast de schuur. De stukken die betrekking hebben op dit voorgenomen besluit liggen tot en met donderdag 12 juli ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende die termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen bij het college.