Lessen FlexplekLeerdam

oosterwijk • Het gebouw van FlexplekLeerdam aan het Kerkelaantje 14 in Oosterwijk bruist de komende maanden van de activiteiten.

Daarmee geven de nieuwe eigenaars Mariska Vermeulen en Roy Middelkoop invulling aan hun plan om de maatschappelijke functie van het pand – een voormalige school en Rode Kruis gebouw – in stand te houden.

Naast de verhuur van de vergader- en coachingsruimte en de vijf flexplekken worden er van 12 juni tot begin juli tal van workshops gehouden. Daarnaast wordt er een cursus Kinder-EHBO gegeven en staat er een 'ouderwets-gezellige' bingo-avond op het programma. De bingo-avond wordt op vrijdag 15 juni gehouden en begint om 20:00 uur. De kosten voor zes rondes bedragen 10 euro. Deelnemers ontvangen een kopje thee of koffie met een lekkernij. In de pauze is het mogelijk consumpties te kopen. Opgeven voor deze bingo is mogelijk via info@flexplekleerdam.nl of bellen met 06-25152102. "Geef je snel op, want vol is vol", aldus de organisatoren.

Een andere opvallende activiteit is de cursus Kinder-EHBO die drie avonden duurt. Deze cursus is vooral bedoeld voor jonge ouders, opa's, oma's, ooms of tantes en mensen die door hun beroep veel met kinderen omgaan. Het gaat om een uitgebreide, praktijkgerichte cursus waarbij de deelnemers leren om in noodsituaties zelfverzekerd en adequaat te handelen. De kosten bedragen 95 euro. Die prijs is inclusief bewijs van deelname, maar zonder erkend certificaat van het Oranje Kruis. Mét zo'n certificaat komt de prijs op 120 euro. Overigens vergoeden veel zorgverzekeraars deze kosten. Voor juni zit deze cursus al vol. Belangstellenden kunnen zich toch inschrijven, omdat deze activiteit op korte termijn wordt herhaald. Na aanmelding worden drie nieuwe cursusavonden gekozen.

Maar ook andere cursussen trekken de aandacht. Op woensdagavond 13 juni en vrijdagavond 22 juni staat 'Vlechten voor papa's' op het programma. De cursus duurt twee uur en kost 20,00 euro. Vrijdagmiddag 22 juni en donderdagavond 5 juli komt 'Vlechten voor mama's' aan de beurt. Ook deze cursus duurt twee uur en kost 20,00 euro. Op 3 juli om 19:30 uur staat de cursus 'De nieuwe AVG-wet in duidelijke taal' ingeroosterd. Ook zijn er lessen basisconditie, qigong en taoïstische meditaties en de workshops 'Ecosysteem maken' en 'Kokedama maken'. Voor opgave en nadere informatie - ook over de flexplekken en vergaderruimte: www.flexplekleerdam.nl of bellen met 06-25152102.