Afbeelding
Foto: Peter Verbeek

Van Boxtel blij met nieuwe locatie

leerdam • Eigenlijk is het niet meer dan de hoek om, van de Fontein- naar Kerkstraat 26. Voor Van Boxtel hoorwinkels gaat het echter verder. De nieuwe winkel is groter, heeft meer spreekkamers, en biedt de klanten die wat minder goed ter been zijn de mogelijkheid om hun auto voor de deur te parkeren.

Van Boxtel is in 1955 begonnen met de verkoop van hoortoestellen. Het Brabantse familiebedrijf heeft ruim zestig vestigingen in Nederland. De gestage groei is nog niet ten einde, maar bij Van Boxtel gaat kwaliteit boven kwantiteit.

"Het was al langer onze grote wens om naar de Kerkstraat te verhuizen", vertelt clustermanager Liesbeth Marcelak. "Op de vorige locatie was slechts één spreekkamer. Hier hebben we er meerdere, en dat komt de privacy van de klanten ten goede. De winkel straalt openheid en expertise uit, net als het team van medewerkers. Vorig jaar is een begin gemaakt met het introduceren van een nieuwe huisstijl, in de kleuren wit en blauw. In deze nieuwe locatie is die meteen toegepast, en daarmee is dit de vierde winkel waar het volledige concept is toegepast."
De missie Van Boxtel hoorwinkels is 'mensen beter laten horen'. Het jaarlijks testen van je gehoor vinden ze belangrijk bij Van Boxtel. Gehoorverlies kan namelijk geleidelijk aan ontstaan en ongemerkt toenemen. "Minder goed kunnen horen is lastig in de sociale context, maar kan je ook moe en onzeker maken", merkt Liesbeth Marcelak op. Twee dagen per week is een vaste audicien aanwezig, terwijl de klanten op de dagen dat de winkel open is (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur) bij het deskundige team terecht kunnen voor een gratis en vrijblijvende hoortest.

"Gelukkig is voor bijna elk hoorprobleem een goede oplossing mogelijk", vertelt Liesbeth Marcelak. "We hebben een ruim assortiment geavanceerde hoortoestellen. Tijdens een proefperiode beoordeelt de klant of de aangeboden oplossing voldoet, en pas na een proefperiode wordt er afgerekend. Daarnaast hebben we diverse hooroplossingen die ervoor zorgen dat men het geluid van de telefoon, wekker en/of de televisie beter hoort. En we bieden ook advies op het gebied van gehoorbescherming. Ons assortiment bestaat uit universele en op maat gemaakte gehoorbescherming. Elke klant is welkom tijdens het dagelijkse service uur (van 13.00 tot 14.00 uur), op afspraak via onze site of telefonisch via 0345-632511."

Bij Van Boxtel hoorwinkels zijn regelmatig hoortestdagen. In de nieuwe Leerdamse vestiging wordt de eerste gehouden op dinsdag 12 juni. Er is ook een gezondheidsconsulente aanwezig zodat belangstellenden zowel hun gehoor als hun gezondheid kunnen laten checken.