Overtuigende overwinning VIKO

vianen • In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wonnen de korfballers van VIKO uit Vianen met 26-13 van het Nijmeegse Keizer Karel, dat nog niet helemaal veilig is voor degradatie.

Tot 3-4 kon het team van Keizer Karel het allemaal aardig bijbenen. Daarna kwam de Viaanse machine pas echt goed op gang.

Niets te halen

VIKO wist tienmaal op rij de korf te vinden en maakte daarmee duidelijk dat er voor de bezoekers niet veel te halen viel in Vianen: 13-4. Het lukte de Nijmeegse ploeg het gat voor rust nog iets te verkleinen, want met 14-8 werden de kleedkamers opgezocht.

De Vianezen startten de tweede helft uitstekend, via vijf doelpunten werd het verschil opgevoerd tot 19-8.

Rustiger

Nadat de Viaanse machine wat rustiger was gaan draaien, kwam de tegenstander terug tot 20-12. VIKO liep vervolgens weer uit naar 23-13.

Berry van den Broek gaf na de pauze enkele van zijn basisspelers wat rust en de reserves wat speeltijd, zoals Jill Houweling, Jente Vermeer en Amber Wulfers. Het slotakkoord was weer voor de thuisploeg. Twee doelpunten van Rules Buitelaar en eentje van Natascha Hazendonk bepaalden de eindstand op 26-13.

Laatste wedstrijd

Zaterdag staat voor de ploeg uit Vianen de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. In Almelo is Achilles de tegenstander.

De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen door VIKO met 21-11 gewonnen.

De wedstrijd begint om 15:30 uur op Sportpark Ossenkoppelerhoek.