Eerste plaatsen voor Lianne Muilwijk

heukelum • Lianne Muilwijk heeft de afgelopen weken met wisselend succes meegedaan aan diverse wedstrijden. Ze legde onder meer beslag op twee eerste plaatsen.

In het Pinksterweekend nam ze in het Duitse Teutschental op een zeer mooie baan deel aan een wedstrijd voor het Wereldkampioenschap.

Mechanische problemen

De vrije training verliep erg goed, maar bij de tijdtraining had de Heukelumse mechanische problemen met de koppeling. Hierdoor kwam ze niet verder dan de 26e plaats. Zaterdagmiddag werd de eerste manche verreden. Na een goede start kwam Lianne als 18e door en wist daarna nog op te klimmen naar een 16e plaats.

Die positie moest ze aan het slot van de wedstrijd weer afstaan. Ze eindigde uiteindelijk als 18e. De Heukelumse was tevreden met haar prestatie op dit hoge niveau.

Tweede manche

Zondagmorgen werd de tweede manche verreden. Lianne kwam ook in deze manche na de eerste ronde als 18e door. Uiteindelijk eindigde ze op de 21e plaats, wat haar over twee manches een 20e plek opleverde in de totaalstand en drie punten in de strijd om het kampioenschap.

Vanuit Duitsland reisde Team 386 naar Bleiswijk in Nederland waar een Pinkstercross werd verreden. Lianne nam deel in de damesklasse en won beide manches. Ze werd dan ook eerste in de daguitslag. Het afgelopen weekend deed de Heukelumse mee aan een wedstrijd voor de Nederlandse Bond (MON) in Wanssum in Limburg. Ook hier won ze beide manches en werd eerste in de daguitslag.

De volgende wedstrijd voor het WK wordt op 16 en 17 juni gehouden in Ottobiano in Italië.