• Vanwege de warmte was verkoeling noodzakelijk.
• Vanwege de warmte was verkoeling noodzakelijk. Foto: Aangeleverd

Meiden HCL nog altijd op titelkoers

doorn • De meiden B1 van Hockey Club Leerdam speelde zaterdag uit tegen Doorn MB1. Het belangrijke duel eindigde onbeslist: 2-2.

Deze voorlaatste wedstrijd van de competitie kon beslissend zijn voor koploper Leerdam: bij winst zouden zij het kampioenschap in de 2e klasse behalen. Maar ook Doorn had veel belang bij winst. De ploeg staat tweede en zou dan de koppositie van HCL overnemen. Er waren veel Leerdammers meegekomen om de meiden aan te moedigen. Vanwege de tropische omstandigheden werden er geen twee helften gespeeld, maar vier periodes zodat er tussendoor voldoende gedronken kon worden. Leerdam begon afwachtend en Doorn koos de aanval. In de 8e minuut kreeg Doorn de eerste strafcorner. De thuisclub benutte deze strafcorner niet, maar in de 10e minuut werd Doorn opnieuw gevaarlijk. Het schot werd uitstekend gestopt door keepster Bodine Price. Hierdoor werd Leerdam wakker geschud en zocht de aanval. Isa Nijmeijer sloeg de bal over het hele veld en bereikte Emma-Roos van der Heijden. Die hield na een lange sprint de bal binnen en zorgde meteen voor de 0-1. In de tweede periode voorkwam Annebel Schipper door snel uitlopen bij een strafcorner de gelijkmaker. Leerdam zette direct een tegenaanval in, waaruit Belle Lenselink 0-2 scoorde.

Maar Doorn gaf niet op en benutte in de 35e minuut een strafcorner: 1-2. HCL slaagde er lang in de aanvallen van Doorn op te vangen. In de 60e minuut scoorde de thuisclub uit een strafcorner toch de 2-2. Daarna vielen er geen doelpunten meer. Leerdam behield door het gelijke spel de koppositie. De titelstrijd wordt zaterdag in de laatste thuiswedstrijd beslist.