Asperen verliest en moet nacompetitie in

kinderdijk • Asperen slaagde er niet in zich rechtstreeks te handhaven in de 3e klasse C. Door de 5-1 nederlaag was de ploeg afhankelijk van de uitslag bij Vuren-Ameide en die was met 3-1 in Asperens nadeel.

Asperen moet nu op 9 juni thuis tegen het Dordtse GSC/ODS strijden om een plek in de derde klasse. "We zijn wel even in mineur", zei Ton Blom. "Dit wilden we natuurlijk echt niet. Dat we konden verliezen bij De Zwerver wisten we. Dan is het heel jammer dat Ameide bij Vuren verliest. Felicitaties aan die beide ploegen trouwens."

Asperen begon nog goed in Kinderdijk. Via Pieter Marten Hoekstra stond het binnen tien minuten 0-1. "Daarna hadden we het goed staan, maar uit een hoekschop kwamen zij langszij", zag Blom. Kort daarna viel al meteen de 2-1 en nog voor rust werd het ook 3-1. "Toen wist ik dat het moeilijk ging worden om een resultaat te halen. Zeker omdat we ook nog vier spelers misten", doelde Blom op de afwezigheid van aanvoerder Marcel van Hemert, Dick Schaaij, Gerard Breider en Carlo van Santen. "En ik moest na 25 minuten ook al wisselen, omdat Maikel Groenenberg geblesseerd uitviel." De Zwerver liep na rust verder uit.

"We moeten nu de boel bij elkaar rapen en de groep gaan klaarstomen voor die ene wedstrijd. Ik heb er overigens zeker vertrouwen in dat we dat gaan redden", besloot Blom.