• Martin Mans komt naar Leerdam.
• Martin Mans komt naar Leerdam. Foto: PR Martin Mans

Martin Mans in Grote Kerk Leerdam

leerdam • Onder de noemer 'Martin Mans speelt jouw verzoek!' geeft Martin Mans dinsdag 17 juli een orgelconcert in de Grote Kerk in Leerdam.

Zoals de titel van het optreden al aangeeft, krijgt de concertbezoeker een actieve rol. Liefhebbers kunnen een verzoek indienen en op basis van alle inzendingen stelt Mans een programma samen. Eén onderdeel van de avond in de Leerdamse kerk is speciaal aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij improvisaties over geestelijke, klassieke en populaire thema's en laat het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen. Martin Mans vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist, daarvoor bracht hij een cd uit die hij opnam in Parijs: 'Concert d'Orgue à Paris'. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Hij heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee vele volgers verzameld. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. "Je hebt een heel orkest tot je beschikking", zegt Mans vaak. zijn woorden die de organist vaak gebruikt.


Kaartverkoop

Het orgelconcert begint om 20:00 uur in de kerk aan de Kerkstraat 30 in Leerdam. Tickets kosten 10 euro per persoon. Maar mensen die online hun kaarten reserveren, betalen 9 euro. Leden van de PCOB, KBO en ANBO betalen 8 euro. Kinderen tot 11 jaar: 5 euro. Reserveren kan via de website of via 06-25391903. Maar kaarten zijn ook te koop bij boekhandel De Fakkel in Leerdam.


q www.martinmans.nl