• Vuren handhaafde zich door een 3-1 overwinning.
• Vuren handhaafde zich door een 3-1 overwinning. Foto: Rick den Besten

Vuren wint van Ameide en kan trots zijn op rechtstreekse handhaving

vuren • Vuren won in een vooral spannend rechtstreeks gevecht om handhaving met 3-1 van Ameide. Daarmee handhaafde de ploeg zich op eigen kracht in de 3e klasse C. Ameide blijft ook derdeklasser. De overgebleven concurrent Vuren verloor met 5-1 bij De Zwerver.

Vuren-trainer Ron Vlot was blij. "Het was niet makkelijk, maar we hebben het op eigen kracht gedaan. Het was vandaag niet oogstrelend, maar dat had ik in zo'n wedstrijd ook niet verwacht. We begonnen goed en kwamen vroeg op voorsprong, maar we hebben nog niet de ploeg die dan een wedstrijd makkelijk uitspeelt." Vuren kreeg het inderdaad niet cadeau van Ameide, dat bij een nederlaag van Asperen sowieso zeker was van handhaving. De thuisploeg begon wel heel goed. De eerste kans was gelijk raak. Na een goede actie van Bas van der Vliet stond sluwe vos Bart Muilenburg weer eens op de goede plek om de 1-0 te scoren. Muilenburg kwam dit seizoen voor Vuren in vijf wedstrijden binnen de lijnen. Daarin maakte hij zes doelpunten en pakte Vuren vijftien punten.

Na die vroege 1-0 kwam Ameide steeds beter in de wedstrijd, zonder veel grote kansen te creëren. Met een bal op de lat was Joost van den Berg nog het dichtst bij de gelijkmaker. De grootste kans voor rust was nog voor Vuren. Kaj Brijder stuitte 1-op-1 echter op doelman Roland Stout, die vanwege de afwezigheid van Fabian den Hartogh in het doel stond. Na rust kwam Ameide heel sterk uit de kleedkamer. Sam Versluis miste al snel een grote kans, voordat de bal op de stip ging. Sjors Vonk tikte Versluis aan. De toegekende strafschop was een erg zware straf. Versluis profiteerde in eerste instantie nog niet, maar na de redding van Tim Ritmeester tikte Versluis de rebound alsnog raak. Vanuit het niets kwam Vuren echter snel weer aan de leiding. Een vrije trap van Sjors Vonk werd verlengd. Kaj Brijder stond bij de tweede paal op de juiste plek om de 2-1 binnen te knikken. Ameide ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en had daar ook wel recht op, maar diep in blessuretijd viel de 3-1. Verdediger Bastiaan van Horssen mocht, haast in slow-motion, het veld oversteken. Hij legde breed op invaller Ryan van Wijk die de 3-1 eindstand bepaalde. Het bleek voor Ameide niet zo'n groot probleem. Omdat Asperen ook verloor, waren zowel Vuren als Ameide veilig in de spannende 3e klasse C.

Voor Vuren was de rechtstreekse handhaving het maximaal haalbare. "Als je vooraf had gezegd dat wij 33 punten zouden pakken, was je gek aangekeken. Nu moeten we weer verder bouwen. De jonge jongens zijn volgend jaar weer wat ouder, maar we kunnen best nog wat versterking gebruiken. Anders krijgen we het volgend seizoen gewoon weer moeilijk", besefte Vlot.