• De nieuwe sponsors kregen allemaal een sticker op de buurtbus.
• De nieuwe sponsors kregen allemaal een sticker op de buurtbus. Foto: pr buurtbus de linge

Vier nieuwe sponsors voor buurtbus

leerdam • Met Van der Wal Interieur Adviseurs bv, Goudsmederij Leerdam, Stichting Kinderopvang Centraal Nederland (SKCN) en Plus Teeuw heeft Buurtbus De Linge er vier nieuwe sponsoren bij. Nu nog dringend nodig: extra chauffeurs.

Mark Timmer van Van der Wal Interieur Adviseurs bv noemt het "essentieel" dat Leerdam met haar regiofunctie goed bereikbaar is. En Willem Bouwman van Goudsmederij Leerdam zegt als sponsor ook graag een steentje bij te dragen "aan een mooie dienstverlening als de buurtbus". Conny van de Water van Stichting Kinderopvang Centraal Nederland (SKCN) vult aan: "Wij willen met de sponsoring van de buurtbus onze verbondenheid met de regio en het vervoer in de regio uitdragen." Daar sluit ook Henk Teeuw van de supermarkt Plus zich bij aan.

Met de komst van vier nieuwe sponsoren zijn secretaris Hans Versteegt en voorzitter Theo van de Water erg in hun nopjes. De bijdragen van de ondernemers zijn nodig voor bijvoorbeeld het koffiegeld en de onkostenvergoedingen voor de chauffeurs. Van de Water: "En één keer per jaar organiseren wij een feestavond voor onze chauffeurs. En we geven ze elk jaar een presentje met kerst. Kleine dingetjes, maar het wordt erg gewaardeerd. Dankzij de nieuwe én bestaande sponsoren is dat allemaal dit jaar ook weer mogelijk."


Chauffeurs

Pakweg 23.000 passagiers vervoert Buurtbus De Linge jaarlijks. Met de huidige veertig chauffeurs is het bijbehorende rijschema echter maar met moeite rond te breien. Van de Water springt regelmatig bij als chauffeur – "deze week heb ik nog twee ritten gedaan" – en andere chauffeurs doen soms wel vijf ritten per week. Van de Water: "Dat willen we natuurlijk niet, het is vrijwilligerswerk, op die manier heb je geen vrije tijd meer over." Het chauffeurstekort is nijpend voor de buurtbus. Zeker met de aankomende zomer in het vooruitzicht. Gelukkig leverde een oproep onlangs waarschijnlijk drie goede chauffeurs op, dat is nog steeds niet genoeg. Van de Water: "We hebben nu veertig chauffeurs, terwijl we er eigenlijk minimaal vijftig moeten hebben." Het noodgedwongen schrappen van ritten ligt op de loer. Wat vooral voor de kleine kernen jammer zou zijn. "Voor sommige mensen is de buurtbus de enige optie als ze naar naar Leerdam of Gorinchem willen."

Mensen die zich willen aanmelden als chauffeur voor Buurtbus De Linge, kunnen dit doen via info@buurtbusdelinge.nl of bij secretaris Hans Versteegt via 0345-614522. Meer informatie is ook te vinden op de website.


q www.buurtbusdelinge.nl