• Het succesvolle Dream Team.
• Het succesvolle Dream Team. Foto: Aangeleverd

Superseizoen voor darters Dream Team

leerdam • Het dartteam met thuisbasis café The Old Triangle heeft een uiterst succesvol seizoen achter de rug.

Het zogenaamde Dream Team veroverde in de eredivisie van de Bliekse Dart Competitie (BDC) reeds op vrijdag 23 maart de kampioenstitel door een 9-0 thuisoverwinning tegen B.O.B. uit Hardinxveld-Giessendam. Ook in de bekertoernooi was het Dream Team uiterst fortuinlijk. Op 11 mei wonnen de Leerdammers de finale tegen het team van Nice Shot uit Schoonrewoerd.

Familie en vrienden

Het Dream Team bestaat eigenlijk nog maar vijf jaar. Het werd in 2013 opgezet door Arjan de Jong, nog steeds de captain van het team. "Het begon met een stelletje familieleden: een oom, een tante, een nichtje. En daarnaast een paar vrienden."

De vriendenploeg bleek zeer succesvol. Binnen een paar jaar tijd stoomde het team door van de onderste regionen naar de eredivisie van de Bliekse Dart Competitie, waarin strijd wordt gevoerd door teams rond Gorinchem. Maar naast familie en vrienden was het team inmiddels wel versterkt met enkele echte dartkanjers, zoals Melvin de Fijter, Robert Bergshoeff en Michiel Santing. Sinds begin dit seizoen draagt het team ook officiële dartshirts, gesponsord door The Old Traingle en eetsalon Walter uit Leerdam.

Kop en schouders

Het team bestond dit seizoen uit Kees Bergshoeff, Robert Bergshoeff Michiel Santing, Renate de Jong, Melvin de Fijter, Esmee de Jong, Arjan de Jong, Boy van Dijk, Jan de Jong en Jerry van Willigen. De Leerdammers staken met kop en schouders boven de rest uit. De Leerdammers wonnen maar liefst 21 van de 22 wedstrijden. Alleen de streekderby tegen het Schoonrewoerdse Nice Shot ging verloren.

Aan het eind van het seizoen stond de teller voor het Leerdamse caféteam op 145 punten (een gemiddelde van 6,59), 21 punten meer dan het dartteam van Lekker Simpel uit Nederhemert.

180'ers

Vooral Melvin de Fijter, Robert Bergshoeff en Michel Santing leverden een geweldige bijdrage aan het teamresultaat. De 23-jarige Melvin de Fijter komt uit Giessen, maar woont samen met zijn vriendin Esmee de Jong in Leerdam. Vorig jaar wist hij zich te kwalificeren voor het PDC Wereldkampioenschap voor spelers tussen de 16 en 23 jaar. Hij won voor het Dream Team 43 van de 48 wedstrijden: 16 singlepartijen en 27 koppelpartijen en produceerde maar liefst 23 zogenaamde honderdtachtigers. Ook Robert Bergshoeff deed het goed. Van de 63 potjes won hij er 49. Hij gooide 17 honderdtachtigers.

Arjan de Jong: "Ik ben als captain zo onwijs trots dat we als debutant in deze divisie gelijk kampioen zijn geworden en de beker hebben gewonnen. Ons motto is dan ook #1Team1Taak op naar het volgend seizoen."