donderdag 24 mei

Indisch weekend
12:00-17:00, Gorinchem, verschillende locaties. Voor de eerste keer organiseert de Indische vereniging Oost en West Te Saam (OWTS) in samenwerking met Istimewa Events een pasar malam. Dit evenement vindt plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei op de Varkenmarkt, Vijfzinnen, Bloempotsteeg en in het Vijfzinnen Theater in Gorinchem.
www.verenigingowts.weebly.com

vrijdag 25 mei

Kledinginzameling
18:00-20:30, Leerdam, Pauluskerk (zij-ingang). Kledinginzameling in de Pauluskerk. Gebruikte kleding maar ook linnengoed, handdoeken en dekens kunnen ingeleverd worden. De organisatie hoopt eind juni een vrachtwagen naar Servië te kunnen sturen. Dit is dus voorlopig de laatste kledinginzameling. De kleding wordt weer uitgedeeld bij de Roma. Er staat ook een giftenpot klaar.

GO: Bierproefavond
21:00, Leerdam, stadspodium GO. Het is weer tijd voor de maandelijkse bierproefavond. Er zijn uiteraard ook snacks verkrijgbaar en voor de niet-bierdrinkers ook andere drankjes. Proeven van 5 bieren kost 12,50 euro. Reserveren kan via reserveren@go-leerdam.nl.

zaterdag 26 mei

Glasstadjaarmarkt
09:00-16:30, Leerdam, plein bij Grote Kerk. Op het plein voor de Grote Kerk in Leerdam vindt de jaarlijkse Glasstadjaarmarkt plaats. Dit jaar alweer voor de 39e keer. Vanaf 09:00 uur tot 16:30 uur zijn bezoekers welkom. Er is voor elk wat wils. Naast tweedehands boeken, porselein, glaswerk, speelgoed, kleding, huishoudelijke artikelen zijn er ook verse bloemen en planten.

De Rommelschuur
09:00-12:00, Schoonrewoerd, Overheicop 1. De Rommelschuur is weer open, de organisatie is in handen van de gereformeerde kerk. De opbrengst is voor de kerk en goede doelen.

Seniorenmarkt
10:00-16:00, Asperen, De Schildkamp. Stichting Welzijn Ouderen Lingewaal (SWOL) en Welzijn West Betuwe organiseren een seniorenmarkt in Asperen. Bezoekers kunnen zich tijdens deze markt laten informeren, inspireren, stimuleren en activeren door ruim veertig standhouders. Er is uitgebreide informatie aanwezig over wonen, welzijn en zorg in de regio Lingewaal, met veel gratis activiteiten. Toegang is gratis.

Open dag bij Lingebos
11:00-18:00, Vuren, Haarweg 7. Ruitersportcentrum Lingebos organiseert een grootse open dag. Er zijn tussen 11:00 en 18:00 uur tal van activiteiten aan de Haarweg 7 in Vuren. Meer informatie over Lingebos is te vinden op de website. www.rijvereniginglingebos.nl

Braderie
16:00-20:00, Rumpt, rond de kerk. Ook dit jaar organiseert de Nederlands hervormde kerk een braderie rond de kerk van Rumpt. Voor de kinderen is er een springkussen en zijn er verschillende spellen. Voor de inwendige mens is er zelfgemaakte saté en ouderwetse wafels. Ook dit jaar is het rad ook weer aanwezig met mooie prijzen.

Evensong
17:00, Gorinchem, Grote Kerk. Het Gorcum Boys Choir verzorgt een evensong in de Grote Kerk in Gorinchem, het koor staat onder leiding van Jeroen Bal als dirigent. De vaste organist van de Grote Kerk, Gerben Budding begeleidt en als lector fungeert dominee E.K. Foppen.

Bingoavond
18:30, Leerdam, P.M. van Gentstraat 20. Wijkvereniging West-End organiseert een bingoavond in het wijkgebouw. De hoofdprijs is 200 euro. Zowel leden als niet-leden zijn welkom deze avond. Eén bingovel kost 2 euro per stuk. De zaal is om 18:30 uur open, de bingo begint om 19:30 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij R. Holtjer via 0345-615882.

Zangavond
19:30, Haaften, Burcht van Haeften. Haaftensch Mannenkoor verzorgt een zangavond in het atrium van het kulturhus. Het koor staat onder leiding van dirigent Herman van Iterson. Ook kinderkoor Eigenwijs uit Zuilichem onder leiding van dirigente Danielle Kraan en begeleiding van Martijn Kraan en gemengd koor Con Amore uit Nieuwaal met dirigent en begeleider Jaap Kwakkel verlenen hun medewerking aan de avond. Ook is er een optreden met zang van Geralda Huijsen-Aperloo, Jessica en David Aperloo met begeleiding van Herman van Iterson. De zaal is open om 19:00 uur, de avond begint om 19:30 uur. Toegang is gratis.

Jubileumconcert
19:30, Leerdam, partycentrum Het Dak. Stedelijk Leerdams mannenkoor Zang & Vriendschap viert haar 90-jarig jubileum met een concert in Het Dak. Dit concert staat onder leiding van dirigent Jan Terpstra en de vaste begeleidster Marjan Fey speelt op de vleugel, zowel met het koor als met onze soliste Olga Werner en het strijkersensemble Erasmus Consort. Het concert begint om 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur. Toegang is 7,50 euro.

LingeFilm: 'Three Billboards'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. De zwarte geweldskomedie 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' draait bij LingeFilm.

zondag 27 mei

Excursie
09:00, verschillende opstapplaatsen. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een vogelexcursie langs de Lek bij Everdingen. Deelnemers gaan onder meer vanaf de dijk op zoek naar vogels, zoals bijvoorbeeld de tureluur, grutto, kneu, grasmus en visdief. De excursie staat onder leiding van Eduard Polfliet, hij is te bereiken via 06-52095622 of eduardpolfliet@casema.nl. Deelnemers verzamelen zich om 09:00 uur op de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen. Of om 08:40 uur bij NS-station Leerdam.

Slotdienst
09:30, Acquoy, Lingedijk 96. Hervormde gemeente Acquoy organiseert een slotdienst met als thema 'Begrijp jij het?'. Christelijk gemengd koor ZOUT uit Schoonrewoerd verleent haar medewerking. Voorgang is dominee Henk Dijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

Tentsamenkomst
10:00, Tuil, Haarstraat 44a. In de tent van Oranjevereniging Tuil vindt een tentsamenkomst plaats. Het belooft een feestelijke dienst te worden waaraan het koor Sjier Chadasj uit Beesd haar medewerking zal verlenen. Na de dienst is er koffie, thee en fris en gelegenheid om na te praten.

maandag 28 mei

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. De Buurtontmoetinsplek (Bop) is weer open. Iedereen is welkom voor een kop koffie, een spelletje of gewoon een kletspraatje.

Over bewegen en Parkinson
13:30, Tiel, wijkcentrum Westroyen. Fysiotherapeut Michael Zeegers is te gast bij Parkinsoncafé Tiel Rivierenland. Hij komt iets vertellen over het nut van bewegen voor mensen met Parkinson. De middag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Inloop vanaf 13:30 uur.

Creatief bezig
13:30-15:30, Leerdam, wijkcentrum West-End. Wijkvereniging West-End organiseert een creatieve mensen, voor mensen die het leuk vinden om samen te haken, breien of borduren. Deelname kost 1,50 euro per persoon, dit is inclusief een kop koffie of thee. Deelnemers moeten wel hun eigen materialen meenemen.

Gevaren voor het aquarium
20:00, Leerdam, Aqua Zoo. Hans van Dam geeft bij Aqua Zoo in Leerdam een lezing over spijkerpoliepen, een gevaarlijke koraalkolonies. Van Dam legt uit hoe dit diertje voor zoveel narigheid kan zorgen. En natuurlijk: wat aquariumbezitters er tegen kunnen doen. De lezing is gratis. Aanvang is 20:00 uur.
www.aquazoo-leerdam.nl