GeoFort grijpt naast museumprijs

herwijnen • Het Maritiem Museum in Rotterdam heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 gewonnen. Het GeoFort in Herwijnen was ook één van de drie kanshebbers, maar greep dus naast de prijs.

De museumprijs had dit jaar als thema techniek en bestaat uit een geldbedrag van 100.000 euro. Het Maritiem Museum gaat het geld gebruiken voor een interactieve techniekwerkplaats die de oude en nieuwe haven samenbrengt. Naast GeoFort in Herwijnen en het Maritiem Museum in Rotterdam was het Science Centre Delft één van de kanshebbers.

GeoFort reageert: "Helaas hebben wij het record aantal stemmen dat het Maritiem Museum heeft gekregen niet gehaald, maar wat zijn we trots dat we als zo'n jong museum al zo veel stemmen hebben mogen krijgen! Wij willen iedereen die gestemd heeft heel hartelijk bedanken voor de steun."

Het techniekmuseum in Herwijnen heeft de afgelopen weken echt alles in de strijd gegooid om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. "De nominatie van deze prestigieuze prijs heeft ons in vijf weken een fantastische PR opgeleverd. Het heeft GeoFort écht geholpen om meer landelijke bekendheid te krijgen. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar het Martiem Museum. We zijn heel blij dat het thema techniek centraal stond en ik hoop dat we met de genomineerden het publiek hebben kunnen overtuigen van het nut, noodzaak én de geweldige belevingen die techniekmusea te bieden hebben", zegt Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort.