Ron Laros met winnend ASH naar de Chinees

rumpt • ASH-trainer Ron Laros had een weddenschap met zijn ploeg: bij een gemiddelde van minimaal één punt per wedstrijd, zou de trainer zijn selectie mee naar de Chinees nemen.

Donderdag is het zover. Dankzij een 0-3 overwinning bij Rhelico pakte ASH zijn 26e punt van deze competitie.

De zege van ASH was alweer de vierde op rij voor de ploeg uit Hellouw. "Het moet niet gekker worden, hè", lachte Laros na afloop. "We hebben vandaag terecht gewonnen en daarmee onze doelstelling bereikt. Ik ben blij dat ik die weddenschap verloren heb. Het is ook leuk om dit seizoen nog zo'n goede reeks neer te zetten. Dat brengt toch wat schwung in het elftal en de club." Rhelico-trainer Olav van Rijkom vond de zege van ASH verdiend. "Misschien iets geflatteerd, maar zij hebben dikverdiend gewonnen. ASH had meer de wil er iets van de maken. Als een speler van ASH op de grond ligt en nog een duel wint, dat zegt genoeg. Bij ons gaf de voorhoede niet thuis. Dan kom je achterin in de problemen."

Maarten van der Meijden opende in Rumpt de score. Edwin van Noord en Jens Duizer verzorgden de rest van de productie. "We winnen niet vaak makkelijk, maar dit ging wel lekker. We waren feller en hebben beter gevoetbald dan Rhelico. Dus is de overwinning gewoon verdiend", besloot een tevreden Laros.